Durant el primers mesos de l’any, l’increment és de més de 1.000 tones respecte a 2020

El dipòsit de voluminosos als ecoparcs de Castelló va créixer significativament durant el primer quadrimestre de l’any, amb un increment de més de 1.000 tones respecte al mateix període de 2020. Això significa que el percentatge d’augment se situa en el 64,28% i evidencia “que la intensa campanya d’educació ambiental i de promoció de l’ús dels ecoparcs que estem fent des de l’Ajuntament de Castelló comença a donar fruits” i també que “l’activitat econòmica ha començat a reactivar-se en millorar la situació sanitària”.

Així ho ha manifestat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui ha recordat que “hem multiplicat els mitjans i hem intensificat les accions informatives i les sancions, però tot açò només funciona amb la col·laboració de la ciutadania de Castelló, la qual ha demostrat que hi ha una tendència clara de canvi d’hàbits”. L’edil ha reconegut que “encara ens queda molta feina per fer però estem en el camí correcte si volem assolir els objectius del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i complir amb les directrius europees”.

Així doncs, durant el primer quadrimestre de 2021, Castelló va recollir prop de 2.861 tones de residus a l’ecoparc fixe. En el mateix període de 2020, a penes va superar les 1.740 tones, malgrat que la instal·lació va romandre oberta al públic durant l’estat d’alarma i els mesos de confinament.

Val a dir que el residu amb més presència a l’ecoparc fixe són els enderrocs d’obres, els quals suposen vora el 60% del total dels residus processats. A continuació estan les fustes i els mobles, el quals suposen quasi un terç del total de materials gestionats als ecoparcs mòbils. També es poden portar a aquesta instal·lació restes de poda, piles, radiografies, tubs fluorescents, envasos contaminats i oli.

Els ecoparcs mòbils recuperen 30 tones de residus

Durant el primer quadrimestre de 2021, la xarxa d’ecoparcs mòbils ha recollit vora 30 tones de residus, gràcies a l’increment de la presència al carrer d’aquestes estructures que recorren, de dilluns a dissabte, el sis districtes de la ciutat. Ací el residu que més diposita la ciutadania són els aparells elèctrics (un terç del total), mentre que moltes persones també opten per l’ecoparc per a deixar xicotets mobles (un 27%) i ferralla (14%).

Horaris dels ecoparcs mòbil i fixe i servei domiciliari

L’horari dels ecoparcs mòbils, al matí, és de 7.30 hores a 13.15 hores per al camió de l’ecoparc i el contenidor multiusos. De vesprada, estan oberts de 14.15 hores a 19.45 hores. Totes les ubicacions es poden consultar al web municipal (www.castello.es), en l’apartat de Medi Ambient.

Pel que fa l’ecoparc fixe, el servei de la ronda Oest està obert en horari d’estiu de 9.00 a 13.30 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a dissabte. Els diumenges i festius, la instal·lació obre fins les 14.00. El servei de recollida a domicili es pot sol·licitar al telèfon 964 730 115. Aquest recull un màxim de dos estris o mobles vells per usuari i localització.