«Aquests fons fan que les administracions siguem motor econòmic i creem llocs de treball, a més d’una oportunitat única per a dignificar l’ensenyament de les disciplines artístiques a Castelló», ha assegurat el portaveu del grup Compromís

Compromís per Castelló ha valorat en 14 milions d’euros la inversió per a la construcció del nou conservatori, una construcció que “suposaria que les administracions siguem el motor econòmic i que creem desenes de llocs de treball per les famílies de Castelló”, com ha explicat el portaveu del grup, Ignasi Garcia, qui ha destacat que eixa és la xifra amb què la Conselleria d’Educació ha pressupostat les obres per al nou centre al solar de la Ciutat de la Justícia.

La construcció del nou conservatori a Taixida “suposarà donar resposta a una reivindicació històrica, solucionar el principal problema que té la docència a la nostra ciutat, adequar les instal·lacions educatives d’una comunitat de més de 1.800 estudiants i docents, teixir el barri portant una dotació al Bulevar Blasco Ibañez, i fomentar la col·laboració dels conservatoris amb els instituts Sos Baynat i el Penyagolosa”, ha incidit Garcia. El regidor ha recorda que amb aquesta infraestructura la ciutat de Castelló podrà “exercir la seua capitalitat educativa en la provincia i incrementar les sinergies culturals entre els conservatoris i l’Auditori de Castelló”, un motiu més per a que Compromís per Castello aposte per construir el conservatori “a la parcel·la davant dels jutjats i, a més, que és porte a terme pel Pla Edificant, que és la manera més ràpida per a què arriben aquests 14 milions d’euros d’inversió”.

Compromís s’ha posicionat d’aquesta manera davant la moció per Ciudadanos per incloure el sol del conservatori al PGOU, un document que per a Garcia evidencia “total desconeixement i desinterés per la situació de tota la comunitat educativa” i que posa en mostra que “la comissió mixta de patrimoni no és l’espai per a debatre sobre un terreny que estava clar i va ser suprimit del Pla General detallat sense avís previ”.

Cal recordar que Compromís per Castelló ha presentat una al·legació a aquest Pla General detallat per tal de recuperar la reserva del solar municipal de la partida de Taixida (davant de la Ciutat de la Justícia) per a la construcció d’un conservatori. Aquesta ubicació, com especifica el recurs de Compromís, reuneix totes les característiques necessàries pel que fa a transport públics i espai per a estacionament, proximitat amb els instituts SOS Baynat i Penyagolosa i l’Auditori i disponibilitat d’habitatges de lloguer, a més de comptar amb els metres necessaris per a construir un centre digne i amb les dimensions que el nou conservatori necessita.

Garcia també ha recordat que fa més de tres anys que la Conselleria d’Educació ha manifestat la seua voluntat de dotar la ciutat amb un nou conservatori i el cap de l’àrea d’urbanisme del consistori va proposar la construcció del conservatori al terreny de Taixida. Així mateix, el portaveu de Compromís ha fet menció a la resposta de la cap de secció d’Ordenació, Gestió Urbanística i Territorial de l’Ajuntament de Castelló a l’al·legació de la la comunitat educativa al Pla d’Ordenació detallada, una resposta en que es torna a proposar aquest terreny i que va ser votada favorablement per totes les regidores i tots els regidors de l’Acord del Grau.