L’obra de l’artista alcorina forma part de les adquisicions de Cultura per al fons d’art contemporani de Castelló

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha assistit hui a l’obertura de l’exposició ‘Liminal’, de Marta Negre, que romandrà aquest estiu i fins el 24 d’octubre a la Façana del Mercat Central. La mostra està composada de fotogrames extrets de la videocreació homònima, la qual combina conceptes com el trencament amb el gènere, el trànsit en el temps, o la concepció d’un estat d’alerta, partint de la idea de vulnerabilitat i transició cap a una “nova normalitat”. L’obra qüestiona el paper subjugat de la dona en els relats al llarg del temps i ofereix una revisió en femení d’aquests per variar el final de la història per afavorir altres possibles inicis.

“‘Liminal’ ens convida a reflexionar sobre la incertesa, la mateixa en què hem viscut aquest darrer any i mig amb els efectes la pandèmia”, ha valorat la regidora de Cultura. Segons Ruiz, “l’art ens ajuda a explicar les realitats del nostre món i esdevé una potent eina comunicativa i per això volem acostar l’art a la ciutadania amb aquesta exposició en un dels llocs més emblemàtics i visitats de Castelló”.

La mostra de la Façana del Mercat, comissariada per Daniel Belinchón, és part de la peça de videoart ‘Liminal’, adquirida per l’Ajuntament de Castelló dins de les adquisicions d’art contemporani impulsat per la Regidoria de Cultura el passat any. La regidora, al respecte, ha recordat que amb aquesta iniciativa “hem volgut ampliar el fons municipal i donar suport al sector en un moment que ha sigut molt complicat per a totes i tots les i els professionals de les arts dins del pla de reactivació municipal per als sectors culturals”. Cal recordar que Cultura va adquirir 18 obres per a la seua col·lecció d’art contemporani, amb un pressupost de 100.000 euros.

‘Liminal’ revisita en imatges el mite de Persèfone en el qual Hades va raptar a la jove mentre agafava lliris i la va portar a l’inframón. Des d’aquest espai liminal, Persèfone no va poder cuidar de la natura i, per tant, la terra va quedar devastada. En tornar, Hades li va tendir una trampa en oferir-li una magrana de la qual menjaria sis grans. D’aquesta manera, la jove quedava obligada a romandre sis mesos al món dels vius i l’altra meitat de l’any al món dels morts.