El període d’inscripció, amb 90 places, s’obri el pròxim 13 de desembre a través del portal eventbrite de l’Ajuntament de Castelló


El Planetari de Castelló arrancarà el 2022 amb la 24a edició del Curs d’Iniciació a l’Astronomia. Un programa dirigit a totes les persones que tinguen interés per iniciar-se i endinsar-se en els primers passos per conéixer aquesta ciència.
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat el paper divulgatiu i científic del Planetari amb cursos com aquests que ens permeten “fer difusió de la ciència i l’astronomia apropant-la a tots els públics d’una forma divertida, pràctica i interactiva”.


En total són sis sessions dividides en una part teòrica-experimental i altra pràctica-observacional que es celebraran del 15 de gener al 19 de febrer en horari de dissabte per la vesprada. El curs, gratuït, ofereix enguany 90 places per ordre d’inscripció que obrirà el termini el pròxim 13 de desembre a través de la plataforma eventbrite de l’Ajuntament de Castelló.


Durant les distintes sessions es podran fer observacions visuals de la Lluna, els planetes, estrelles i constel·lacions, estudiar fenòmens astronòmics quotidians, ús d’eines astronòmiques per a realitzar sessions d’observació del cel, observacions amb prismàtics d’objectes de cel profund com nebuloses, cúmuls estelars o galaxies, o aprendre a manejar telescopis per observar el Sistema Solar, entre d’altres.


Els cursos d’astronomia que organitza l’Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria de Cultura i el Planetari de Castelló tenen una gran acollida per part de la ciutadania. De fet, durant els mesos d’octubre i novembre ha dut endavant una altra edició del curs avançat amb 30 places.