La Junta de Govern Local aprovarà el dijous l’exposició al públic d’aquesta proposta

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló abordarà aquest dijous exposar al públic la proposta de cessament de la Zona Acústicament Saturada de les tasques en constatar els mesuraments realitzats en l’espai uns resultats acústics per davall del màxim permés per la legislació. La retirada de la ZAS permetrà el consum en la via pública. No obstant això, l’Ajuntament mantindrà un programa de mesures correctores per a evitar que es repetisquen les condicions que van determinar l’aprovació de la ZAS en 2010. Així, el consum en l’exterior estarà limitat fins a les 22 hores i s’instal·larà un semàfor acústic que servirà d’indicador a fi de conscienciar i educar a la ciutadania.

Després de 12 anys s’afronta la recta final de la ZAS de les tasques, però continuarà un pla d’actuació perquè no es reproduïsquen els motius que van comportar la ZAS. L’objectiu és poder conciliar la idiosincràsia de les tasques amb el dret al descans i evitar que es reproduïsca un conflicte que es ve arrossegant des de fa més d’una dècada.

Els resultats dels mesuraments en la Zona Acústicament Saturada de les tasques permeten proposar el cessament d’aquesta, mantenint unes mesures que contribueixen a conciliar l’oci amb el descans del veïnat.

La Junta de Govern local prendrà en consideració l’aprovació d’exposició al públic de la retirada de la ZAS de les tasques, una mesura que per primera vegada es va aplicar a l’octubre de 2010 als carrers que comprenen el lloc en Isaac Peral, Barracas i la plaça Santa Clara. Aquesta decisió s’emprén en virtut dels resultats oferits pel servei de monitorització realitzat l’any passat, que mostra que la zona ja no supera els 20 decibels de més en l’exterior que marca la legislació.

La proposta de cessament estarà exposada al públic durant un mes. En aquest temps també hi haurà també audiència a associacions veïnals o entitats que el consideren.

Sense la ZAS, es podrà tornar a consumir en l’exterior de les tasques i no sols en en entorn de vetlladors o terrasses.

No obstant això, s’incorpora un programa d’actuació a fi d’impedir que es reproduïsquen les circumstàncies que van comportar la ZAS. Així, el consum de beguda i menjar en l’espai públic i en terrasses i vetlladors estarà permés fins a les 22 hores, continuarà la suspensió de noves llicències d’activitats que impliquen la venda d’aliments i beguda, mentre els serveis de neteja actuaran a partir de les 22.30 hores. Així mateix, es realitzaran campanyes de conscienciació per a sensibilitzar sobre l’impacte negatiu que provoca la contaminació acústica, i s’instal·larà un semàfor acústic que servirà d’indicador de la situació a fi de conscienciar a la ciutadania.