A la candidatura liderada per Ignasi Garcia se sumen Vera Bou, Pau Sancho, Francesc Mezquita, Núria Solsona, Benito Pérez, Inés Calduch, Inés Escoí i Víctor Zahinos

Aquesta setmana, l’assemblea Municipal de Compromís per Castelló ha ratificat a Ignasi Garcia com a cap de llista i candidat a l’alcaldia de la ciutat, així com les primeres posicions de la llista de la coalició per a les eleccions municipals el maig de 2023. “Un equip de homes i dones molt preparades, reivindicatives, actives en la vida cultural de Castelló i participatives en el món associatiu de la ciutat, i també amb experiència i molta il·lusió per continuar millorant Castelló”

A la candidatura liderada per l’actual regidor de Govern Obert i Reciclatge, se sumen Vera Bou, Pau Sancho, Francesc Mezquita, Núria Solsona, Inés Calduch, Benito Pérez, Inés Escoí, i Víctor Zahinos, i es reserva una plaça per a integrar persones d’altres formacions, entre les primeres posicions.

Membres de la candidatura

Ignasi Garcia, nascut al Raval de Sant Fèlix i llicenciat en Humanitats en l’UJI, és personal de la Conselleria de Sanitat, en el servei de logística del Departament de Salut de Castelló. Actualment, és el portaveu del Grup Municipal Compromís per Castelló i regidor de Govern Obert, Atenció Ciutadana i Gestió de Residus a l’Ajuntament de Castelló, i diputat provincial de l’àrea de sostenibilitat. És un activista i compromés des dels 16 anys.

Vera Bou és diplomada en turisme per l’UJI, amb un Màster d’Agent de Desenvolupament Local (ADL). Actualment, treballa com ADL a l’Ajuntament d’Argeleta, Vallat i Fanzara. Va arribar a Castelló amb l’èxode rural de principis dels 90, als 13 anys. Ací s’ha casat amb un “castellonero”, amb qui ha format una família junt amb la seua filla.

Pau Sancho és cantant del grup infantil amb més fans de les comarques castellonenques, Trobadorets, i pare. És una persona vinculada a moviments en defensa de l’educació pública i del territori, i al sector cultural de les comarques del Nord. Un dels activistes més implicats en les mobilitzacions de l’AMPA del CEIP Herrero contra les retallades del Partit Popular i membre de la Plataforma en Defensa de l’Escola Pública.

Francesc Mezquita, professor i pare, és llicenciat en Història per la Universitat de València. Fou director de l’IES Matilde Salvador de Castelló fins al 2019, i impartia les assignatures d’Història i Economia en el centre d’estudis. Actualment, és regidor de Participació Ciutadana, Plurilingüisme i foment del valencià, i Educació a l’Ajuntament de Castelló.

Núria Solsona és professora d’anglés a Secundària, i defensora de l’escola pública, de qualitat, en valencià i per a totes i tots. Durant molts anys ha estat implicada a l’AMPA de l’escola dels seus fills, el Lluís Revest. A més a més, ha estat membre de la Junta de Districte Est per millorar el seu barri i donar veu a les seues veïnes i veïns.

Benito Pérez, anticapacitista i activista pels drets humans de les persones amb diversitat funcional, és divulgador de la filosofia del moviment de vida independent i de la figura de l’Assistent Personal. En 2020 va coordinar l’execució del projecte d’Oficina Vida Independent a Castelló (OVI). A més a més, és membre de diversos col·lectius del moviment vida independent, i en l’actualitat és el coordinador de l’Oficina de Vida Independent “Sole Arnau Ripollés” de Castelló.

Inés Calduch, mare de dues filles adolescents i llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport. Li preocupa i ocupa professionalment la salut integral de les persones, i en particular de la gent gran. A través del seu Centre de Salut Integral, o en les activitats i causes de les quals participa, promou la importància de l’esport per a la salut i benestar de les persones.

Inés Escoí, assessora tècnica docent a la direcció territorial d’Educació a Castelló, fou mestra del col·legi públic Herrero, un dels centres que més va patir a Castelló les retallades en educació del PP. Des de molt jove ha militat en partits d’esquerra nacionalista i forma part de Compromís des que va conéixer el projecte, i va trobar en ell la millor forma de treballar pel bé comú en clau valenciana i oberta al món.

Víctor Zahinos, de 34 anys i veí del Raval Universitari. És interí en la Conselleria d’Educació i estudiant del màster d’igualtat i gènere en l’àmbit públic i privat. Va estudiar Comunicació Audiovisual en l’UJI compaginant-ho amb treballs temporals. Des de sempre ha lluitat per uns drets laborals dignes, per la qual cosa fou representant sindical. Vol donar veu a tants joves que s’enfronten a una realitat d’emergència climàtica i una precarietat que els dificulta crear un projecte de vida.