El portaveu de Compromís per Castelló celebra l’aprovació del Pla General per crear un Castelló més humà, pròxim i que aposta per una mobilitat sostenible

Aquest divendres el ple de l’Ajuntament de Castelló aprova El Pla d’Ordenació Detallada (POD) i, amb això, el Pla General de Castelló quedarà definitivament aprovat. El portaveu del Grup Municipal Compromís, Ignasi Garcia, ha celebrat que “hem arribat a la meta per aprovar definitivament tota la documentació del Pla General de la nostra ciutat. Una bona notícia per Castelló i el Grau”.

Ignasi Garcia ha posat en valor la voluntat i la feina de la formació per “aprovar un pla més humà i fer efectiva la ciutat dels quinze minuts, habitable i humana, que té a prop els centres de salut, les escoles, els pavellons esportius i els parcs, en definitiva, una ciutat per viure” 

Així, ha volgut recalcar que “en l’any 2012, Compromís construirem la nostra sectorial d’urbanisme amb gent diversa i implicada, i d’aquell treball, van eixir les línies mestres del programa urbanístic de l’Acord del Grau que va ajudar a dibuixar i dissenyar aquest Pla General”.

Garcia, ha destacat que “l’aprovació definitiva del Pla General serà un revulsiu econòmic, ja que es traduirà en la creació de llocs de treball i en un increment del desenvolupament industrial”. “Amb aquest document es continua apostant per un urbanisme cohesionador i per buscar un creixement més sostenible, que deixe fora de joc a l’especulació”.

De fet, Garcia defensa: “el model del PP era un model d’urbanisme a la carta i especuladors; el nostre és el d’un urbanisme cohesionador, que busca el creixement sostenible que necessite Castelló”. “La nostra proposta protegeix el territori, té perspectiva de gènere i aposta per l’impuls del transport públic i la mobilitat sostenible”. 

Per últim, el portaveu de la formació celebra que al Pla General s’inclou la dotació educativa per al nou Conservatori de Música i Dansa, després de l’al·legació de Compromís. “Castelló i les seues comarques tindrem els tants desitjats Conservatoris que músics, artistes, gent de la dansa, comunitat educativa, alumnat, professorat i ciutadania tant han demanat. I això és possible perquè als governs estem Compromís”, conclou.