La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui l’adjudicació de les obres de construcció del col·lector de pluvials al carrer Barranquet i el barri Sant Agustí i Sant Marcos. L’empresa adjudicatària és Becsa i l’import del contracte és de 2,7 milions d’euros, amb una execució de 12 mesos. El projecte té com a objectiu fonamental atallar els problemes d’inundabilitat que en l’actualitat es produeixen en la zona, mitjançant l’execució d’un col·lector que discorrerà entre la intersecció de l’actual Barranc del Sol amb la Quadra Segona-carrer Barranquet, i la intersecció del carrer Barranquet i l’antiga N-340 a l’altura de l’Hospital General.

La construcció del col·lector de pluvials en el barri de Sant Agustí i Sant Marcos ens permetrà donar resposta a una de les demandes reiterades durant anys pels veïns i veïnes de la zona. Són 2,7 milions d’euros destinats a unes obres necessàries en el Barranc del Sol, que suposen una de les majors inversions de l’Ajuntament a Castelló. Aquesta obra reivindicada històricament contribuirà a atallar la inundabilitat de la zona i ajudarà a millorar un dels accessos a la ciutat al costat de les obres de l’avinguda Castell Vell que s’iniciaran en breu, valorades en altres 1,4 milions d’euros.

La important millora que es produirà en la zona tant amb l’execució del col·lector de pluvials en el Barranc del Sol com amb la millora de l’avinguda Castell Vell.

El projecte adjudicat hui en Junta de Govern Local contempla l’execució d’un col·lector de pluvials sota el carrer actual que capte les aigües en la intersecció entre el Barranc del Sol i el Camí de la Quadra Segona fins als marcs executats per les obres de soterrament del tren. Així mateix, es preveu la reposició dels serveis existents, les voreres i els vials afectats per les obres. Entre les millores del contracte, destaca el paviment fonoabsorvent i fotocatalític, que contribueix a reduir el soroll i la contaminació atmosfèrica.