L’Ajuntament de Castelló retira tot el clos del parc Rafalafena de manera que s’obrin a la ciutat els seus 36.000 metres quadrats de superfície. Després d’una primera retirada de la tanca situada a l’entorn de l’avinguda Lledó, dins de l’obra de remodelació i millora de l’avinguda, ara s’està procedint a llevar la resta de clos existent al parc, situat a l’entorn dels carrers Pintor Carbó i Matilde Salvador.

Amb aquestes dues intervencions s’eliminarà la totalitat del clos perimetral del parc Rafalafena, de manera que es genera un espai verd obert, més integrat a la ciutat, sense barreres visuals i que augmenta la percepció de seguretat.

La retirada dels primers 336 metres de tanca metàl·lica situada a l’entorn de l’avinguda Lledó es va realitzar durant el mes de maig passat i estava contemplada en el projecte d’execució de les obres de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda. Una actuació que està en l’última fase de les obres i que està cofinançada amb fons europeus a través de la convocatòria de subvencions a projectes singulars d’entitats locals que afavorisquen el passe a una economia baixa e carboni en el marc del programa operatiu Feder de creixement sostenible.

Cal destacar que el trasllat dels 336 metres de tanca metàl·lica del lateral que dona en l’avinguda permet transformar en un espai sostenible, amb més d’una desena d’espècies autòctones, l’àrea que fins a aqueix moment ocupaven la vorera annexa al tancat, la línia d’aparcament i part de la calçada del carril en direcció a la basílica. En total, 1.800 metres quadrats nous de superfície enjardinada que integren el parc en el renovat viari.

Respecte a la retirada dels altres 585 metres de clos que s’ha estat realitzant des de mitjan novembre, recau a l’entorn dels carrers Pintor Carbó i Matilde Salvador. Aquests treballs estan reflectits en el contracte del servei de reparació i manteniment de vies públiques, xarxa de clavegueram i altres infraestructures de l’Ajuntament.