Garcia lamenta el silenci i la connivència de la dreta amb els ultres nazis i les seues agressions verbals

Representants de Compromís per Castelló han presentat aquest matí davant la Policia Nacional una denúncia a causa de les amenaces, insults i calumnies que van patir el 4 de gener en l’inici de la retirada del monument franquista del Parc Ribalta, en compliment de la Llei de Memòria Històrica i per a la recuperació del parc original que serà un espai verd per gaudir totes i tots els veïns.

Malauradament, aquest dia es va veure entelat pels insults i amenaces protagonitzats pels ultres d’extrema dreta, tan greus com “al paredón”, “os pasaremos por encima como en el 36” o “poco se fusila”. Mentrestant, la dreta i l’extrema dreta institucional, lluny de denunciar aquests fets, es manifestava en connivència amb els ultres i les seues agressions verbals.

El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, explica que aquests actes no poden quedar impunes i “confiem en la investigació policial”. “Permetre estes accions obri la porta al qüestionament de les institucions i fiquen en perill la democràcia” i “són el calador per tal que després es produïsquen intents de cops d’estat com els de fa 2 anys als EUA o la setmana passada a Brasil”, defensa.

Garcia ha afegit que “quan els representants fan discursos d’odi, encoratgen a grups com els que van acudir a la retirada del monument als caiguts per a actuar al carrer”, en referència als insults i amenaces que, amb impunitat, van adreçar als càrrecs públics i a qualsevol que no pense com ells.

En aquest sentit, ha lamentat que els dirigents municipals no hagen condemnat els fets “per imperatiu democràtic” i no hagen manifestat la seua repulsa a les amenaces i les agressions verbals rebudes per altres companys de la corporació. En la mateixa línia, afegeix que “és una elecció senzilla, o la democràcia o l’odi”.