Mezquita: “L’inici de la tramitació per al nou Conservatori accelera el projecte, prioritària per a la capitalitat dels ensenyaments artístics de la ciutat”

El grup Compromís per Castelló celebra la injecció anunciada per la Conselleria d’Educació de 50 milions per a la construcció del nou Conservatori al PAI Taxida. El portaveu d’Educació a la coalició i regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha destacat «la importància d’aquesta inversió educativa, cabdal per a la capitalitat de la ciutat en els ensenyaments artístics de música i dansa, i cabdal també perquè es tradueix en la creació de centenars de llocs de treball i aportarà una veritable resposta a les necessitats de prop de 1.800 alumnes». «L’inici de la tramitació per al nou Conservatori accelera el projecte», ha dit.


Mezquita ha ressaltat que «la Conselleria d’Educació, encapçalada per Raquel Tamarit, de Compromís, invertirà més de 70 milions a Castelló, ja no només en el nou Conservatori de Música i Dansa, que serà un espai referencial i singular, sinó en els quatre grans projectes d’escoles que ja s’estan fent realitat a la ciutat, com són l’Herrero i el Vicent Marçà, més avançats; i el Juan Sebastián Elcano i el Canós que ja han iniciat les tramitacions amb les redelegacions de competències a través del Pla Edificant, que sumen una injecció educativa de 20,5 milions d’euros». I, en les previsions a curt termini, Compromís per Castelló destaca, tanmateix, la inversió estimada de 10 milions d’euros que aportarà la Conselleria al nou CIPFP del Port al Grau.