Garcia: “És el moment de treballar per triar les millors propostes per als veïns i veïnes de Castelló”

Compromís ha anunciat aquest matí que, després de les festes de la Magdalena, engegarà un procés participatiu obert a tota la ciutadania de Castelló per triar “Les 10 propostes prioritàries per a Castelló”. “Falten només 84 dies per a les eleccions i és el moment de treballar per triar les millors propostes per a les eleccions del pròxim 28 de maig”, ha explicat Ignasi Garcia, candidat a l’alcaldia per Compromís a Castelló.

La formació obrirà el formulari el dimarts 21 de març perquè la ciutadania puga escollir entre les propostes estretes a partir del treball fet tant per part de les sectorials de Compromís, com també les propostes que traslladen les veïnes i veïns en les trobades ‘Castelló, Pam a Pam’, que va iniciar Compromís al gener amb la intenció de recórrer el barris de Castelló escoltant i prenent nota de les necessitats del veïnat, i que segueix a ple rendiment.

Al portal web podem trobar definit el model de ciutat de Compromís, sota 5 eixos que el procés té la intenció d’anar dotant de contingut amb mesures concretes i propostes. El primer, una ciutat que cuida de la seua gent i que engloba aquelles propostes relacionades amb uns serveis públics de qualitat.

El segon eix és ‘Una ciutat que protegeix llibertats i drets’, i emmarca aquelles propostes que tenen a veure amb la defensa dels drets de les dones, les persones LGTBI i les llibertats democràtiques. En definitiva, la garantia dels drets de totes i tots els ciutadans.

El tercer eix, ‘Una ciutat que garanteix oportunitats’, amb propostes per construir una ciutat on totes i tots tinguem les mateixes oportunitats per a tindre una vida digna. El quart, ‘Una ciutat que cuida el planeta’, per escollir les propostes combatre tant les causes com els efectes que la crisi climàtica genera, amb l’aposta pels espais públics per a les persones, la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica.

Finalment, el formulari tanca amb el cinqué eix, ‘Una ciutat que comparteix i participa’, amb l’objectiu de reforçar la posició de Castelló com a referent cultural, continuant oferint oportunitats a nous projectes i convidant als millors artistes, democratitzant la cultura i apropant-la a la gent; així com, obrir encara més el govern a la participació ciutadana i treballar per una oferta cultural sostenible i que faça valdre les nostres festes.

Amb el procés participatiu obert a tota la ciutadania la gent de Castelló tindrà veu per a determinar quines han de ser les prioritats de Compromís quan el candidat, Ignasi Garcia, siga alcalde.