La Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) buscacomprador per a l’edifici on es va situar en el seu moment l’antiga sala de projeccions.

“És el moment de recuperar aquest espai emblemàtic”, manifesten des de Compromís per Castelló. El grup municipal ha assegurat que tramitarà una sol·licitud per escrit perquè el govern de la ciutat actuï i recuperi l’espai. “És necessari que la senyora Carrasco sigue àgil i no deixe passar aquesta oportunitat”, expressa Ignasi Garcia, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló.

Des de la coalició valencianista recorden que un dels objectius del seu programa era adquirir l’edifici per a crear, de nou, un cinema en el centre. “Al costat de la meua companya Verònica Ruiz (regidora de Cultura en l’anterior legislatura) i tot l’equip, l’intentem, però la situació jurídica i de deute ens impedia fer una compra”, explica Garcia, que afegeix: “Ara que s’ha resolt en forma de subhasta és el moment que l’Ajuntament de Castelló, amb un preu just, el recupere”.

Compromís plantejava reconvertir l’edifici en una sala d’exhibició pública que projectés obres en versió original i en valencià amb preus populars, i pogués obrir-se a més a altres disciplines culturals, a fi de dinamitzar el centre.