La formació assegura que l’acte de lliurament de claus d’habitatges de lloguer social incompleix la llei de Publicitat Institucional

Compromís ha exigit a l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco una rectificació pel que consideren una utilització indecent de les famílies vulnerables per celebrar un acte de lliurament de claus que, segons ha assegurat el portaveu de la formació, incompleix la llei de publicitat institucional. Mitjançant un escrit presentat aquest matí, Compromís es dirigeix directament a alcaldia per a exigir que l’alcaldessa de Castelló de la Plana i els regidors d’Habitatge, Benestar social i Família, facin una rectificació pública reconeixent l’incompliment de la legalitat vigent, fent-la arribar a les famílies usuàries dels habitatges, publicitandose en la web municipal i assegurant-se que té com a mínim la mateixa difusió en mitjans que l’acte que van realitzar incomplint la llei.

Garcia ha recordat que la Llei de Publicitat Institucional específica que “es prohibeixen els actes públics de lliurament de claus de béns immobles o similars, per part de persones amb càrrecs electes o amb alts càrrecs del govern”. Aquests lliuraments, detalla el text de la Llei, “seran realitzades, en tot cas, pel personal funcionari competent i sense fer d’aquest lliurament una escenificació pública”. Compromís ha criticat que el PP «instrumentalitzi a les famílies que estan en una situació vulnerable per a projectar-se políticament».

El portaveu ha qualificat de «indecent» l’actitud de l’alcaldessa per una acció que segons ha declarat «incompleix tots els codis de respecte institucional i d’imparcialitat en qüestions tan sensibles que impliquen directament persones vulnerables». «Carrasco vol projectar-se políticament a costa de la privacitat i l’honor de les família, hem de posar límits perquè l’Ajuntament no està per a això».