La formació ha organitzat un acte en la llibreria Abacus per a tractar els riscos del joc en la joventut

Compromís vol que les cases d’apostes es mantinguen a una distància mínima dels instituts i col·legis per a protegir els adolescents de la ludopatia. La formació ha organitzat un acte en la llibreria Abacus en la qual ha reunit experts en el tema de les addiccions, membres del col·legi de Psicòlegs i de Treballadors Socials i també a diferents Associacions de Veïns i Associacions de Mares i Pares d’Alumnes per a posar el focus en les esmenes de PP i Vox a la futura llei de mesures que permetran que s’òbriguen noves cases d’apostes a menys de 850 metres de centres educatius. Segons ha declarat el regidor de Compromís a l’ajuntament, Pau Sancho, existeix una gran preocupació per part de moltes associacions veïnals i també de mares i pares d’alumnes respecte a una mesura que augmenta el risc d’exposició dels menors al joc.

El regidor ha recordat que la pròpia FAMPA ha emés un comunicat mostrant el seu malestar enfront de les esmenes de la dreta que permetran que hi haja cases d’apostes a menys de 850 metres de centres escolars. Sancho ha qualificat com a «incomprensible» una mesura així en un moment en el segons l’Informe Sobre Trastorns Comportamentals de l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions l’edat en la qual els joves comencen a jugar s’ha reduït fins als 14 anys. Sancho ha destacat que «el mateix informe assenyala que un 20% de menors d’entre 14 i 18 anys han jugat amb diners en els últims 12 mesos». Una xifra que resulta molt preocupant i, d’acord amb Sancho, «hauria de fer reflexionar a un govern municipal que tanca centres juvenils quan precisament el que recomanen els experts en la lluita contra la ludopatia és la prevenció a través d’alternatives d’oci saludables».

«La seguretat i el benestar dels menors han d’anar per davant», ha afegit Sancho, exigint a l’alcaldessa que insistisca al seu partit per a detindre aquesta mesura i «es preocupe pels i les joves de Castelló». «És una mesura que no s’entén». Per tot l’anterior, des de Compromís asseguren que presentaran una moció per a «la protecció dels i les adolescents enfront de la ludopatia» en la qual demanaran al govern desenvolupar el conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la participació de la policia local a les tasques de vigilància i control dels locals de joc.