La formació espera que la iniciativa reba el suport unànime de tots els grups i s’aconseguisca accelerar el projecte

El grup municipal de Compromís ha anunciat hui la seua voluntat de promoure una Declaració Institucional a l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu de reforçar l’impuls i accelerar la construcció d’una nova residència per a persones majors al Carrer Onda. Ignasi Garcia, portaveu de Compromís, ha anunciat que la seua formació defensarà en el pròxim ple la iniciativa perquè s’agilitze un projecte que ha qualificat com «extremadament urgent».

L’edil ha emfatitzat en la urgència d’avançar en unes obres que han enfrontat obstacles en els últims anys. «La ciutat de Castelló necessita una nova residència per a persones majors. Després d’un retard de quatre anys i mig en la simple cessió del terreny per part de l’anterior alcaldessa a la Generalitat, i amb la confirmació d’una inversió de 14 milions d’euros el passat 29 de desembre, és inacceptable que les obres, que haurien d’haver començat abans de l’estiu, estiguen en punt mort a hores d’ara de l’any».

El portaveu de Compromís, ha fet una crida a la unitat de tots els grups polítics al voltant d’aquest projecte vital, destacant la necessitat d’aquesta nova infraestructura per als veïns i veïnes de la ciutat. «Amb més de 5.000 persones majors de 84 anys a Castelló, és imperatiu proporcionar atenció especialitzada i continuada. La nostra ciutat ha crescut, i aquesta nova residència és essencial per a cobrir les necessitats d’aquest segment de la població», ha afirmat Garcia.

Amb aquesta iniciativa, la formació valencianista ha volgut subratllar la manca d’una residència pública de gestió íntegrament municipal des que s’inaugurara la de Lledó en la dècada dels 80 i assenyalar la necessitat urgent d’obrir una nova instal·lació per a satisfer la demanda actual. Garcia ha recordat que «la Generalitat Valenciana va acceptar la cessió del terreny al gener de 2021, i, des de llavors, s’han dut a terme diverses fases de tràmits administratius i contractació amb una empresa adjudicatària, que haurien d’haver donat principi a les obres abans de l’estiu del 2023».«És hora d’iniciar aquesta obra crucial que la ciutat, les persones majors i les seues famílies necessiten», ha afegit.

Garcia ha destacat que la inversió suposa més de 14 milions d’euros per part d’i que proporcionarà 80 places per a residents i 40 places de centre de dia. «No podem permetre que factors burocràtics obstaculitzen una infraestructura essencial per al benestar dels ciutadans castellonencs», va concloure el portaveu de Compromís. La formació espera que la iniciativa reba el suport necessari i s’aconseguisca accelerar la materialització d’aquesta important infraestructura en benefici de la ciutadania castellonenca.