Sancho: «Existeix una gran preocupació social compartida també per les associacions de pares i mares, així com els equips docents, de la que el PP i Begoña Carrasco no volen fer-se càrrec»

Compromís ha criticat durament el veto que el Partit Popular de Begoña Carrasco ha imposat a una moció presentada pels valencianistes perquè el ple es posicionara a favor de mantindre la distància mínima de 850 metres entre les cases d’apostes i els instituts. La formació valencianista volia que el Ple de l’Ajuntament mostrara el seu suport a mantindre una mesura que impedeix que s’òbriguen noves cases d’apostes a menys de 850 metres de centres educatius i que PP i Vox volen eliminar.

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Pau Sancho, ha declarat que existeix una gran preocupació social, compartida també per les associacions de pares i mares i els equips docents, de la qual el PP i Begoña Carrasco no volen fer-se càrrec». Segons els estudis realitzats, el 50% dels menors que intenten accedir a un local de joc l’aconsegueix i aposta, un 20% dels xics menors d’edat ha apostat en una casa d’apostes en l’últim any i 1 de cada 3 menors ha apostat alguna vegada en una casa d’apostes abans de complir els 18. El regidor valencianista ha qualificat com a incomprensible la mesura i ha reclamat al PP que «hauria de fer una reflexió perquè estan tancant centres juvenils quan precisament el que recomanen els experts en la lluita contra la ludopatia és la prevenció a través d’alternatives d’oci saludables».

La moció presentada per Compromís plantejava que Castelló s’adherira a les ciutats en les quals el seu Policia Local té competències per a vigilar que no entren menors a les cases d’apostes, ha informat la coalició. Sancho ha explicat que des de Compromís es prendran mesures contra la decisió del PP i Vox de modificar la Llei del Joc que va aprovar el Botànic i que anava dirigida a no renovar la llicència de les cases d’apostes al costat de centres educatius. «Estem parlant d’una malaltia que destrossa vides i famílies», ha advertit.

En la moció, es volia que el Ple proposara desenvolupar el conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a la participació de la policia local en les labors de vigilància i control dels locals de joc. A més, instava els grups parlamentaris de les Corts a rebutjar qualsevol modificació de la Llei de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana que impliquen una retallada en la protecció contra la ludopatia dels menors. D’altra banda, plantejava un acord per a sol·licitar en el Consell de la Generalitat demanar a la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana un informe de les potencials conseqüències de l’aprovació dels canvis proposats en aquesta Llei i a aprovar l’Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic.