Garcia: «O bé l’alcaldessa ha fet un acte il·legal de lliurament de claus o ha intentat enganyar a la gent venent que ho ha fet, i volem que ho aclare»

En el ple celebrat aquest matí, Compromís ha evidenciat les constants incongruències entre la realitat de la gestió del Partit Popular i Vox i allò que volen comunicar a la ciutadania. Segons ha declarat Ignasi Garcia, portaveu de la formació a l’Ajuntament, «existeix una creixent distància entre la realitat i el govern del Begoña Carrasco, que es nega sistemàticament a rectificar i a reconéixer els seus errors». Aquesta actitud, d’acord amb el regidor valencianista, es reflecteix clarament en la seua negativa a reconéixer la responsabilitat pel trasllat de la compatibilitat urbanística per a la instal·lació d’una gasolinera al barri de Rafalafena.

Garcia ha assenyalat que el Partit Popular evita assumir aquestes errades, demostrant «una manca de transparència i responsabilitat en la seua acció de govern». Un dels exemples que ha destacat Garcia és la resistència a admetre el possible incompliment de la llei de publicitat institucional o la seua participació en un suposat lliurament de claus i que, segons el mateix portaveu, «ells mateixos estan posant en risc la seua credibilitat davant de la ciutadania».

Compromís ha destacat al Ple que cada vegada que s’ha plantejat alguna qüestió al govern, la seua resposta ha consistit a eludir el tema i menysprear l’oposició. Aquest comportament evidència, segons el que ha traslladat Garcia, la manca de voluntat de diàleg, més enllà de la seua alineació amb posicions de l’extrema dreta, perjudicant la cohesió social de la ciutat de Castelló.

La formació valencianista ha defensat una moció sobre que posava de manifest la necessitat de continuar treballant en la garantia de l’habitatge digne a Castelló i que instava a l’ajuntament a prendre mesures per aturar els desnonaments en casos en què s’arribe a un acord entre propietari i inquilí. A més de promoure la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana per gestionar el dret de l’administració al tanteig i retracte, amb l’objectiu de prevenir l’especulació immobiliària i augmentar la borsa d’habitatges socials. La moció, defensada pel portaveu al Ple, proposava també la posada en marxa d’un estudi per identificar les zones de la ciutat que estan sotmeses a tensions pel creixement del preu del lloguer i sol·licitar la declaració d’aquestes àrees com a “zones tensades”, amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge, especialment per als joves afectats. Garcia ha valorat la negativa de la dreta a la moció: «És una demostració de fins a quin punt els interessa l’accés a l’habitatge, només volen fer-se la foto».

Compromís, a través de la portaveu adjunta Vera Bou, ha preguntat al Ple sobre la construcció de la casa de la dona, un espai necessari per als col·lectius feministes i per a la ciutat en general, d’acord amb la intervenció de Bou. Sancho ha reivindicat més fons en el pressupost per a la lluita contra la ludopatia i ha posat en dubte la planificació que ha fet el govern sobre l’apagada de les càmeres del centre de la ciutat: «Estan improvisant i ompliran el centre de fum, perjudicant els veïns i als comerços», ha declarat.