Sancho critica la mesura i assegura que la planificació del govern ha sigut inexistent i posa en risc la convivència

Pau Sancho, regidor de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, va manifestar en el Ple del passat dijous la preocupació pel desconeixement i la falta de preparació del Partit Popular en relació amb la retirada de les cambres de control d’accés al centre de Castelló. Sancho va recordar en la seua intervenció que durant la campanya electoral, l’alcaldessa, Begoña Carrasco, i el Partit Popular van prometre la retirada d’aquest sistema de vigilància de manera immediata si arribaven al govern. Després de les eleccions, les declaracions de l’alcaldessa van oscil·lar entre assegurar que apagaria les cambres de manera imminent i afirmar que ho faria, primer, abans que acabara l’estiu, més tard, que seria durant la tardor i fa unes setmanes anunciaven, que el farien abans de Nadal. Tot no és més que un mostra, segons Sancho, de la manca de preparació i planificació en aquest assumpte.

El regidor va revelar que, malgrat les reiterades preguntes que ha realitzat la formació valencianista en Comissió d’Estudi, no han obtingut informació clara sobre quin serà el dispositiu que substituirà les cambres. La resposta reiterada de l’equip de govern ha sigut un evasiu “anirem veient sobre la marxa”, demostrant una falta de planificació que preocupa des de Compromís.

Sancho va assenyalar que, segons les últimes informacions disponibles a través de la premsa, el divendres 22 de desembre l’ajuntament deixa de sancionar les infraccions captades per les cambres, i va expressar la seua inquietud pel fet que no hi haja un pla clar i organitzat per a afrontar els dies de gran afluència en el centre. Compromís ha formulat durant aquests mesos preguntes específiques en Comissió per a obtindre detalls sobre el control d’accés en el centre, incloent-hi el nombre d’agents destinats, torns i dies de la setmana en què operaran, i l’àrea de responsabilitat d’aquests agents. No obstant això, les respostes han continuat sent vagues i faltes de detalls concrets.

El regidor de Compromís també va mostrar la seua preocupació pel que passarà durant les nits, especialment tenint en compte la manca de servei de AMU i la reduïda dotació policial. En aquest sentit, ha plantejat al govern la qüestió de si es permetrà la lliure circulació pel centre en aquest horari, que podria ocasionar incongruències i discriminació en l’aplicació de la normativa. Finalment, en referència als vehicles que accedeixen en el centre sense autorització, Sancho ha preguntat reiteradament sobre si seran sancionats, sense obtindre una resposta clara per part del govern. L’edil ha dirigit una pregunta directa a l’alcaldessa Begoña Carrasco, exigint claredat sobre el procediment de sancions en aquest context.

D’aquesta manera, Compromís vol instar el Partit Popular a abordar aquestes qüestions amb serietat, a planificar adequadament les alternatives al sistema de cambres retirat i a garantir un control d’accés al centre de Castelló que evite una allau de cotxes que puga generar situacions de descontrol, més encara quan aquests dies veiem un nivell de trànsit més acusat.