Compromís es mostra satisfet perquè la dreta ha continuat amb el projecte de Captura, Esterilització i Retorn de colònies felines i asseguren que “aquesta rectificació és la constatació que era una bona política beneficiosa per a la ciutat de Castelló”

L’Ajuntament de Castelló ha publicat la convocatòria per a les subvencions destinades a projectes que realitzen les protectores d’animals de la ciutat per al control i manteniment de les zones de Captura, Esterilització i Retorn de les colònies felines (CER). Ignasi Garcia, portaveu de Compromís al consistori, ha recordat que la legislatura anterior, des de la regidoria de benestar animal que encapçalava el propi Garcia, Compromís va multiplicar per sis els recursos per als projectes de control de les colònies felines.

En aquest sentit, Garcia ha defensat que el projecte CER “no només mira pel benestar animal, sinó també per la convivència amb la ciutadania”. El portaveu valencianista ha destacat que tot i que la dreta ha continuat amb el projecte pel mateix import que vam pressupostar Compromís, l’anterior legislatura feien una crítica furibunda, tant el Partit Popular i Vox, i inclús demanaven eliminar del pressupost municipal. Per a Garcia, “aquesta és la constatació que era una bona política beneficiosa per a la ciutat de Castelló i és una rectificació en tota regla de la qual ens alegrem”.

Les CER són els projectes de colònies felines de captura, esterilització i retorn, una manera de controlar la població dels felins a la nostra ciutat i al mateix temps de conviure el veïnat amb ells. No obstant això, des de Compromís han criticat l’amortització de la plaça del veterinari a l’aprovació dels pressupostos. D’acord amb Garcia, “és un error que l’Ajuntament pagarà i que haurà de corregir i rectificar en un futur”. 

Finalment, l’edil valencianista ha assegurat que és una mala gestió no haver fet un increment del pressupost de les ajudes CER, com es van proposar Compromís amb una esmena al pressupost municipal. “Vam advertir que calia continuar incrementant-los perquè és la millor manera de garantir l’èxit d’uns projectes que milloren la convivència, que milloren el benestar animal i que a més es fan de la mà de la societat civil” ha conclòs Garcia.