La formació valencianista reclama en comissió la publicació de les agendes dels regidors de l’Ajuntament i que torne a estar disponible l’Observatori de la ciutat de Castelló.

Compromís per Castelló ha demanat en comissió la publicació de les agendes dels 27 regidors de l’Ajuntament de Castelló, així com la disponibilitat de l’Observatori de la ciutat de Castelló. El portaveu de la formació valencianista, Ignasi Garcia, ha recordat al govern de Begoña Carrasco que “fer les agendes públiques és una obligació legal, l’agenda política ha de ser pública”.

L’edil ha remarcat que el govern de Fadrell, amb Compromís al capdavant de la regidoria de Transparència, es va arribar a què les agendes dels 27 membres de la corporació foren públiques, i això no ara està passant i és una mostra l’opacitat amb la qual funciona la dreta quan governa”. En aquest sentit, Garcia s’ha referit a que la retirada de la publicitat de les agendes del panell de GovernObert al web de l’Ajuntament suposa una davallada en els nivells municipals de transparència.

Una gestió amb la qual des de Compromís asseguren que “es va arribar als màxims índexs de transparència en l’Ajuntament de Castelló”. “Qüestions com la pandèmia, el hackeig i sobretot el traspàs a la nova web han generat una disminució dels nivells de transparència que ara amb la nova web i amb el perill del hackeig superat s’ha de recuperar”, ha afegit Garcia. Per als valencianistes, en lloc d’estar avançant en qüestions de transparència, asseguren que l’Ajuntament de Castelló està retrocedint.

D’altra banda, la formació valencianista també va preguntar per l’Observatori de la ciutat de Castelló. Un portal municipal d’informació estadística socioeconòmica que, d’acord amb el portaveu Ignasi Garcia, “permetia entendre la nostra ciutat”. En el portal era possible consultar dades com el número de naixements i defuncions, la quantitat de gent de més de seixanta-cinc anys i el número de nouvinguts, també la taxa d’ocupació i atur o informació sobre els impostos i taxes municipals. “En definitiva, ens donava informació per entendre la nostra ciutat” ha afirmat l’edil. “Compromís hem demanat en comissió que es reincorpore aquest servei perquè la realitat és que en nou mesos el govern de PP i Vox no han sigut capaços de fer-ho”.