Ali Brancal: “La reformulació del Consell Municipal de Cultural i la creació del d’Igualtat es debatran en el proper plenari”.

La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que proposen obrir el Consell de Cultura a la participació de totes les associacions culturals i artístiques de la ciutat, així com crear un Consell Municipal d’Igualtat, proposta respecte a la qual la pròpia Àrea d’Igualtat ja s’ha pronunciat a favor.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “al plenari del mes de març es debatran dues propostes plantejades per Compromís en la línia de millorar la participació ciutadana i aprofundir en el funcionament democràtic de l’Ajuntament: una que planteja una remodelació del Consell Municipal de Cultural i una altra per crear el Consell Municipal d’Igualtat”.
La regidora de Compromís ha recordat que “actualment, el Consell Municipal de Cultura de Castelló és un òrgan en el qual, a diferència d’altres Consells Sectorials, les associacions que treballen en l’àmbit no poden demanar la seua inclusió directa en el plenari de l’òrgan. Per això plantegem una moció per tal d’iniciar el procés de modificació del Reglament del Consell Municipal de Cultura per tal d’adaptar-lo al nou Reglament Orgànic de Participació Ciutadana, i obrir-lo a la participació de les associacions culturals, literàries i artístiques de Castelló”.
En aquesta línia, Ali Brancal ha comentat que “pel que fa al Consell Munipal d’Igualtat, significa crear una estructura estable que facilite i regule la participació. Es tracta, sobretot, de promoure la participació per encertar en la presa de decisions en els assumptes públics que ens afecten a tots i totes i de reconèixer la tasca ja feta per part de les associacions de dones. De fet, i gràcies al treball del Servei d’Igualtat d’Oportunitats ja estaven creades i demostrades les ganes de treballar de les associacions de dones de la ciutat i està creat el costum de reunir-se, proposar, valorar propostes”.
La representant de Compromís ha recordat que “per part de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament ja es va dir que s’acceptaria aquesta proposta, de manera que ara cal aprovar-la en plenari i començar a donar visibilitat a una feina que les associacions de dones porten fent fa d’anys”.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Democràcia, participació i igualtat, Mocions i declaracions institucionals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *