La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que el seu grup presenta una moció per tal que l’Ajuntament coordine el projecte de Camins Escolars Segurs, conjuntament amb la implicació de tots els agents socials, tècnics i educatius de la nostra ciutat.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha anunciat avui que el seu grup ha presentat una moció per tal que “els tècnics municipals, conjuntament amb les associacions de mares i pares, la resta dels agents socials i cossos de seguretat de Castelló, estudien i coordinen la implantació del Camins Escolars Segurs de forma gradual a partir del proper curs escolar”.
La representant de Compromís per Castelló ha explicat que “el Camí Escolar Segur és una iniciativa que s’ha portat a terme a diferents poblacions europees i que pretén promoure i facilitar que xiquets i xiquetes vagen a l’escola a peu i de manera autònoma, és a dir, sense l’acompanyament dels adults. Es tracta d’una via i xarxa d’accés preferent a la escola, escollida entre aquells recorreguts més utilitzats per l’alumnat, on s’assegura una alta seguretat i comfortabilitat als vianants. Els principals objectius de la iniciativa són la consecució d’un model de mobilitat sostenible i l’assoliment d’una major seguretat als carrers de la nostra ciutat”.
Ali Brancal ha apuntat que “el procés d’elaboració i implantació d’un itinerari escolar segur ha de aconseguir implicar infants, famílies, escoles, associacions de mares i pares, administració local, comerços i associacions. Cada agent tindrà un paper diferent, i serà l’administració local l’encarregada d’implantar el projecte de millora”.
Finalment, la regidora ha afegit que “les experiències de camins escolars segurs han reduït de manera significativa el nombre i la gravetat dels accidents i al mateix temps han mobilitzat l’atenció, la capacitat d’observació i de proposta de xiquets, pares i de joves convertint-se en un procés de participació dels principals actors implicats”.

Podeu consultar el text complet de la moció punxant ací.