Els dos Grups Municipals plantejaran la necessitat d’una difusió adient per als Plans d’Actuació i la calendarització dels simulacres al Port i al Serrallo.

Les regidores Carmen Carreras, d’EU, i Ali Brancal, de Compromís, han anunciat avui la moció que presenten conjuntament al proper plenari: “en la nostra opinió, hi ha qüestions que han d’estar per damunt del joc polític, i una d’elles és la seguretat. Els dos grups portem demanant de forma reiterada aquests simulacres perquè els considerem fonamentals per tal de garantir la seguretat de la població del Grau”.
En aquest sentit, les dos regidores que signen la moció van coincidir en què el principal problema ha sigut la falta de difusió: “tenim un Pla d’Actuació Municipal que els veïns no coneixen per què no s’ha fet una difusió adequada. I un pla d’actuació que es desconeix és un Pla absolutament inútil, per això demanem a l’equip de govern que elabore materials per tal de poder fer aquesta difusió”.
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha comentat que “aquest tema és molt important, ja que tracta de la seguretat de la gent del Grau i del conjunt de la ciutat de Castelló. Per això entenem que cal ser molt escrupulós en l’acompliment de la legalitat i els terminis, així com en les actuacions que garantisquen la aquesta seguretat”.
Per últim, la regidora d’EU va voler criticar l’oblit del PP de passar els Plans d’Actuació Municipal del Port per plenari per a la seua aprovació: “si és obvi que un pla d’emergències que la població no coneix és inútil, un del que l’oposició només intueix la seua existència és absolutament ridícul. Per això demanem al PP que no repetisca els errors comesos amb el Pla del Serrallo en el Pla del Port”.