La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que cal compatibilitzar les plataformes per a que restaurants i bars puguen tindre taules i cadires al carrer amb el pas de vianants i els equipaments municipals.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “davant la proliferació en la ciutat de les noves plataformes per a que restaurants i bars puguen tindre taules i cadires al carrer, hem demanat que se’ns informe del control i seguiment d’eixes plataformes ara que la seua instal·lació està encara en la fase inicial”.
La representant de Compromís ha comentat que “entenem que aquesta mesura està pensada per afavorir els bars de la ciutat, i açò és positiu sempre i quan no genere problemes per als vianants ni per a les persones que veuen disminuïdes les possibilitats d’aparcament”.
Ali Brancal ha anunciat que “hem demanat per quantes se n’han instal·lat i quines previsions hi ha. També volem que es controle bé la seua ubicació ja que ha hagut queixes en alguns casos. Cal recordar que les plataformes, segons l’ordenança, no poden sobreeixir de l’espai d’aparcament dels cotxes i hi ha algun cas que l’amplada és superior”.
La regidora de Compromís per Castelló ha apuntat que “també hem informat del fet que la ubicació d’alguna plataforma afecta a equipaments municipals. En concret, algun contenidor d’escombreries o de reciclatge han acabat ocupant la plaça d’aparcament reservat per a minusvàlids”.
Finalment, Ali Brancal ha conclòs afirmant que “cal vetllar perquè es compleixen les ordenances de manera que cap sector de la població es crega en inferioritat de tracte”.