El membre de l’Executiva Local i representant de Compromís en Castelló per la Llengua ha denunciat el fet que el Consell es pose del costat d’aquells que vulneren els drets dels valencianoparlants.

Ignasi Garcia, membre de l’Executiva Local i representant de Compromís en Castelló per la llengua, ha declarat avui que “els atacs que el valencià en els darrers mesos, no son més que un reacció de caire espanyolista d’aquells que consideren que els valencianoparlants són ciutadans de segona. Fets com els del ArenalSound, mai hagueren ocorregut si l’assistent al concert s’haguera expressat en anglés o rus.”
Per Ignasi Garcia, “les declaracions del conseller Serafin Castellano, defensant a un funcionari que vulnera amb la seua actitut sentències del Tribunal Suprem i els dictamems de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, posiciona al PP de nou, al costat dels prevaricadors, aquells que incompleixen la llei amb consciència, quan la seua obligació és la contraria. Amb aquesta actitud, de fet, allò que fa és menysprear les nostres institucions acadèmiques i judicials”.
Per altre costat, Ignasi Garcia considera que caldria recordar, que segons la Constitució: “la riquesa de les distintes modalitats lingüístiques de l’Estat és un patrimoni cultural que ha de ser objecte d’especial respecte i protecció. Últimament, però, el comportament d’alguns membres dels cossos de seguretat de l’Estat espanyol dista molt del manament constitucional. Que el PP guarde silenci i no és posicione davant d’aquest fets que estan repetint-se en tota la geogràfia valenciana, demostra la seua falta de respecte per les nostres senyes d’identitat”.