La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha explicat que el ball de gent gran de la plaça de la Panderola representa un punt d’oci molt important per a molta gent gran, i demana solucions alternatives a la prohibició.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha declarat que “lamentem que la solució donada davant les queixes d’excés de soroll pels balls de la Plaça de la Panderola haja segut prohibir el ball. Sembla una decisió pensada només per acontentar uns quants; de fet, és una decisió que pot ocasionar més dany del que sembla evitar”.
La representant de Compromís ha comentat que “les persones grans del Grau porten temps organitzant ball els caps de setmana al Parc de la Panderola. Aquests balls suposen un important lloc de trobada per a jubilats i pensionistes de tot Castelló. De fet, han estat un referent i un incentiu per a moltes persones grans per tal de tindre un motiu per cuidar l’aspecte personal, relacionar-se i eixir de casa. No és, doncs, només un ball, és una ocasió de compartir, és una activitat física, suposa una prevenció de problemas i malalties. Valdria la pena, potser, valorar la quantitat de medicació que es deixa de prendre gràcies que que es realitzen activitats com aquesta”.
Ali Brancal ha explicat que “demanem a les persones responsables de tal decisió que s’ho replantegen i que treballen per tal que la gent gran del Grau i de tot Castelló puga seguir tenint el Parc de la Panderola com a referent del seu oci i benestar. Hi ha alternatives, com ara moderar el soroll, modificar els horaris, i cal estudiar-les per tal d’oferir una solució. Pensem que a pressió sobre la gent gran ja és excessiva com per a, damunt, prohibir-li fer activitats que s’organitzen i es financien ells mateixos”.