El portaveu a l’Ajuntament de Compromís per Castelló ha recordat que allò més destacable dels pressupostos, la rebaixa de l’IBI per a associacions culturals i que generen llocs de treball, és conseqüència d’una moció de Compromís aprovada al plenari.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “l’equip de govern, una vegada més, ha deixat clara la seua manera d’entendre la política, una manera caracteritzada per la baixa qualitat democràtica i la poca eficàcia. El fet que l’oposició haja de conéixer el pressupost municipal per la premsa demostra fins a quin punt el PP creu poc en la participació: ningú no és legítimament més representant de la ciutadania que els membres de la corporació i, malgrat això, hem de conéixer els pressupostos per la premsa”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “aquest és un pressupost amb menys ingressos, per la caiguda de transferències de l’estat. Un pressupost amb un grau d’inversió que posem en quarentena, ja que un 60% dels ingresos previstos depenen d’inversions de la Generalitat (Gaetà Huget i Hisenda), partides que ja figuraven en anys anteriors i que no s’han cobrat. A més a més, continua havent un percentatge molt improbable de convertir en realitat, que depén de la venda de patrimoni municipal del sol i de bens municipals”.
El representant de Compromís ha explicat que “en la partida de subvencions, continua sense haver-hi cap mena de control d’efectivitat de les ajudes. Les associacions justifiquen amb factures els diners, però no sabem si el fet subvencionat funciona”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “la rebaixa de l’IBI, que representa la principal novetat que ven l’alcalde és la rebaixa per associacions culturals i que generen llocs de treball és una proposta de Compromís aprovada en plenari. És a dir, que allò més destacable d’aquests pressupostos existeix, precisament, per la nostra tasca d’oposició constructiva”.