El representant de Compromís per Castelló en la Plataforma SOS Ribalta, Vicent Grau, ha explicat que el Grup Municipal de Compromís portarà una moció al plenari de la setmana que ve en la qual es planteja que els serveis tècnics municipals estudien les alternatives del traçat del TRAM que no envaïsquen el Parc de Ribalta, i que d’aquesta manera es complisquen les dues sentències judicials que impedeixen el pas del TRAM pel Ribalta.

El representant de Compromís per Castelló en la Plataforma SOS Ribalta i membre de la Comissió Executiva Local, Vicent Grau, ha anunciat avui que “en el plenari de la setmana que ve es debatrà una moció del Grup Municipal Compromís en la qual plantegem que els serveis tècnics municipals elaboren un informe que incloga alternatives al traçat del TRAM en el tram que va del Passeig de Morella fins el carrer Saragossa, per tal de complir les dues resolucions cel TSJCV que impedeixen el seu pas per l’interior del Parc de Ribalta”.
El representant de Compromís ha recordat que “el pas d’un autobús pel centre del Conjunt Històric Artístic del Parc de Ribalta ha representat, des que es va presentar el projecte, una amenaça per al pulmó verd més emblemàtic de la ciutat de Castelló. Malgrat les mobilitzacions ciutadanes que es van succeir durant anys, i malgrat els informes negatius elaborats per òrgans consultius de la Generalitat Valenciana en matèria cultural, el PP no va rectificar i va tirar endavant el projecte. Tampoc no es van tindre en compte les més de 23.000 signatures recollides per la Plataforma SOS Ribalta a favor de la revitalització del parc i en contra d’una intervenció urbanística que representava omplir de formigó un bé patrimonial protegit”
Vicent Grau ha explicat que “ara, després d’una importantíssima inversió econòmica i de mesos de molèsties als comerços de la zona, ens trobem amb dues sentències del TSJCV, una de juliol de 2012 i una altra de juliol de 2013, que resolen que el parc no pot ser tallat pel pas d’un vehicle rodat com és el TRAM. Davant d’aquesta circumstància, cal que l’Ajuntament de Castelló treballe per tal d’oferir solucions viables que garantisquen l’acompliment de les sentències alhora que faciliten el pas del TRAM pel centre de la ciutat. Per això proposem que els serveis tècnics estudien aquestes opcions i les traslladen a Conselleria; de fet, la Consellera d’Infraestructures i Medi Ambient, en una resposta oferida al Grup Compromís aquest passat setembre, esmenta explícitament aquest traçat alternatiu que respecte la integritat del parc, així com la possible assignació de finançament per tirar-lo avant”.