El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat avui que malgrat el que diu l’equip de govern, les taxes i impostos indirectes augmentaran, i prou, en el proper exercici.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “amb els números a la mà, allò ben cert és que la pressió fiscal a la ciutat de Castelló augmentarà, un any més. Per la via dels impostos indirectes, bàsicament l’IBI, l’Ajuntament espera ingressar 2.990.000€; per les taxes i preus públics, com ara ocupacions de via pública, autobusos, piscines, etc., es preveuen ingressar 1.400.000€. En total, un pressupost d’ingressos basats en taxes i impostos que augmenta en 4.390.000€ i que es pagaran de la butxaca de la ciutadania de Castelló”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “l’equip de govern feia la trampa comptable de dir que les taxes i els impostos baixarien perquè no es pressuposten 5.180.000€ en quotes urbanístiques. Allò que no diuen és que aquesta desaparició és simplement perquè s’ha canviat la tècnica comptable i a partir d’ara només es pressuposta un mínim, 1.100€; poc a veure amb cap rebaixa fiscal i molt a veure amb una qüestió tècnica i al fet, també, que en la situació actual poques quotes urbanístiques es cobraran”.
Finalment el representant de Compromís ha recordat que “amb aquest augment, i fent números ben senzills, queda ben clar que cada persona de Castelló, tinga l’edat que tinga, pagarà 25,82€ més que l’any passat”.