Compromís presenta una declaració per al foment i la promoció del valencià

El representant de Compromís a la plataforma Castelló per la Llengua ha explicat que la declaració institucional, conjunta amb PSOE i EU, demana l’acompliment de la Llei d’Ús i Ensenyament en tots els àmbits de la societat.

El representant de Compromís per Castelló en Castelló per la Llengua, Ignasi Garcia, ha anunciat avui que “ahir el nostre Grup Municipal va tramitar, conjuntament amb el del PSOE i el d’EU, una declaració insitucional en la qual plantegem que l’Ajuntament exigisca l’acompliement de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià en tots els àmbits de la societat. La Llei es va aprovar ara fa 31 anys i molt del text no es compleix ni s’ha acomplert mai”.
Ignasi Garcia ha explicat que “a hores d’ara ens trobem sense mitjans públics audiovisuals en valencià, s’han suprimit línies en valencià en les escoles i, per si fóra poc, des del Consell contínuament es busca de conflictivitzar l’ús del valencià amb debats estèrils sobre denominació o sobre el que siga. Tot per no fer ús del valencià i per arraconar-lo cada vegada més en l’esfera pública i en l’ús social”.
Ignasi Garcia ha afegit que “és bàsic que la societat actue des de tots els fronts possibles: les administracions, les associacions, el carrer… Cal actuar amb decisió i exigir el foment i la promoció de la nostra llengua, ara i sempre”.

Arxivat en: Declaracions, Valencià

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *