El representant de Compromís en el Consell Rector del Patronat de Festes, Josep Maria Ripollés, ha explicat que des de Compromís es va demanar més transparéncia en la gestió de subvencions, així com que s’eliminara l’obligatoreitat de vincular les festes de carrer a un sant, però el PP es va oposar a totes dues propostes.

El representant de Compromís en el Consell Rector de Festes, Josep Maria Ripollés, ha explicat avui que que “en la reunió d’ahir del Consell Rector, Compromís va votar en contra dels pressupostos, perquè entenem que estan molt poc detallats; a més a més quan vam demanar més explicacions, no es van saber explicar. Tot i haver-se avançat en l’elaboració dels pressupostos, aquests continuen impermeables a qualsevol opinió o aportació”.
Josep Maria Ripollés ha comentat que “vam plantejar una revisió del sistema de subvencions, i el PP ho va rebutjar. A més a més, i només acabar la reunió, per part del PP s’han donat pressa a contactar amb les gaiates per tal de dir-los que Compromís està en contra de donar-los subvencions. És a dir, a mentir per tal de justificar haver rebutjat que les festes de la ciutat es gestionen de forma transparent i escrupulosa, i de la manera més participativa possible”.
El representant de Compromís ha apuntat que “és miserable que es mentisca a les associacions i entitats de la festa respecte a les nostres intencions”.
Josep Maria Ripollés ha afegit que “des de Compromís vam proposar que les festes de carrer no tingueren obligatòriament que tindre un sant de referència; la nostra proposta no va anar avant, en una mostra més del model de festes que defensa el PP”.