La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, considera vergonyós que una persona sense cap formació històrica o pedagògica, i que té com a tot aval haver assessorat al corrupte Blasco, reba 3.630€ de la regidoria de Cultura per a fer xarrades als estudiants sobre democràcia, més encara quan ni tan sols ha aportat un projecte pedagògic.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat que “després de demanar en comissió informativa per saber quin és el projecte de les xarrades “Conoce tu Ayuntamiento”, que la regidoria de Cultura ha encarregat a un ex-assessor de Blasco sense cap experiència docent ni formació específica ni en història ni en ciències polítiques, ens hem trobat que no existeix cap, de projecte”.
La regidora de Compromís ha apuntat que “en resposta per escrit per part de Vicent Sales, regidor de Cultura, se’ns diu que l’Ajuntament no disposa de cap projecte on s’explique quin serà l’enfocament de les xarrades, ni en què es basaran les explicacions que s’oferisquen a alumnes d’ESO i primer de Batxillerat. De fet, en l’expedient no figura cap projecte presentat per la persona que ofereix les xarrades, tan sols hi ha un document signat pel propi Sales on es qualifica a aquesta persona de “conocedor de la época”. Desconeixem per què una persona sense cap formació en història ni cap capacitació perdagògica, i que en el moment de la constitució dels ajuntaments democràtics tenia deu anys, ha de ser considerada “conocedor de la época”.
Ali Brancal ha lamentat que “en lloc de fer un concurs de projectes pedagògics, i valorar-los amb criteris educatius, el senyor Sales decidisca donar a dit, sense més, la realització d’un seguit de xarrades als estudiants de Castelló per part d’una persona que allò únic que té acreditat públicament és haver estat assessor del corrupte Blasco. Ni la formació d’aquesta persona, ni el projecte, que no existeix, justifiquen la seua contractació per a donar xarrades als escolars. Potser el fet que públicament s’haja dedicat, durant anys, a criticar molt durament als partits de l’oposició municipal sí que siga un motiu de pes per haver-li encarregat les xarrades”.
Finalment, la regidora de Compromís ha afegit que “el senyor Sales, doncs, destina 3.630 € públics a pagar conferències per als escolars per part d’una persona sense qualificació demostrada, sense projecte educatiu de cap tipus i l’aval principal del qual és haver treballat d’assessor d’un corrupte i haver criticat fins l’extrem els partits que no són el PP. Sense cap concurs, sense més opcions, sense projecte, a dit”.