La sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló reflexiona al voltant de la posada en marxa del TRAM, tot analitzant la despesa, les expectatives, les promeses incomplertes, els punts febles i els riscos en seguretat.

La sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló reflexiona al voltant de la posada en marxa del TRAM, tot analitzant la despesa, les expectatives, les promeses incomplertes, els punts febles i els riscos en seguretat.
El secretari de la sectorial d’urbanisme de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha declarat al respecte de la posada en marxa del TRAM que “fent memòria el que havia de ser un bus guiat serà un trolebús amb conductor. A més a més, la promesa que va fer Javier Moliner quan era regidor d’urbanisme, dient que tindria una freqüència de cinc minuts caldrà veure en què queda, ja que amb el temps que es calcula per fer el trajecte i el nombre de vehicles no ixen els números. De fet, ara es parla de una freqüència de pas de quinze minuts, tres vegades menys que l’anunciada fa cinc anys”. Ignasi Garcia ha afegit que “després de 100 milions d’euros gastats en una plataforma que en trams com l’Avinguda del Mar ha consistit en pintar el trajecte del TRAM, es demostra que tota la infraestructura ha representat és una despesa innecessària. Arribem a la conclusió, doncs, que el TRAM és una solució desmesurada. Cal fer notar que sols amb haver fet plataforma en les parades s’haguera assegurat l’accessibilitat, i ens haguérem estalviat una quantitat de diners públics considerables”.
Per altre costat Ignasi Garcia també ha assenyalat que “vigilarem la rendibilitat i l’ús del servei; cinc milions d’usuaris a l’any és una quantitat que si és respecten les actuals línies d’autobusos serà molt difícil d’assolir, i cal recordar les paraules de la Consellera Bonig en el sentit que el TRAM no eliminaria les actuals línies d’autobusos entre el Grau i Castelló per l’Avinguda dels Germans Bou”.
Per finalitzar, el membre de la sectorial d’urbanisme ha comentat que “especialment ens preocupen quatre aspectes, que creiem que l’Ajuntament no resol de forma satisfactòria: la senyalització del recorregut al voltant del Ribalta i la Farola; les dificultats per accedir al bitllets del transport i que el conductor siga el revisor, fet que retarda el trajecte; la seguretat dels vianants, especialment en el carrer de Colom, Governador, i la Vieta; o alguns enllaços no resolts, com ara el de l’avinguda del Mar i l’autovia CS-22, on un transport “de via reservada” de colp deixa de ser-ho en un punt crític com és una rotonda.”.