Ignasi Garcia: “El TRAM és una solució desmesurada, per solucionar un problema de mobilitat entre Grau-Castelló-Raval Universitari”

La sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló reflexiona al voltant de la posada en marxa del TRAM, tot analitzant la despesa, les expectatives, les promeses incomplertes, els punts febles i els riscos en seguretat.

La sectorial d’Urbanisme de Compromís per Castelló reflexiona al voltant de la posada en marxa del TRAM, tot analitzant la despesa, les expectatives, les promeses incomplertes, els punts febles i els riscos en seguretat.
El secretari de la sectorial d’urbanisme de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha declarat al respecte de la posada en marxa del TRAM que “fent memòria el que havia de ser un bus guiat serà un trolebús amb conductor. A més a més, la promesa que va fer Javier Moliner quan era regidor d’urbanisme, dient que tindria una freqüència de cinc minuts caldrà veure en què queda, ja que amb el temps que es calcula per fer el trajecte i el nombre de vehicles no ixen els números. De fet, ara es parla de una freqüència de pas de quinze minuts, tres vegades menys que l’anunciada fa cinc anys”. Ignasi Garcia ha afegit que “després de 100 milions d’euros gastats en una plataforma que en trams com l’Avinguda del Mar ha consistit en pintar el trajecte del TRAM, es demostra que tota la infraestructura ha representat és una despesa innecessària. Arribem a la conclusió, doncs, que el TRAM és una solució desmesurada. Cal fer notar que sols amb haver fet plataforma en les parades s’haguera assegurat l’accessibilitat, i ens haguérem estalviat una quantitat de diners públics considerables”.
Per altre costat Ignasi Garcia també ha assenyalat que “vigilarem la rendibilitat i l’ús del servei; cinc milions d’usuaris a l’any és una quantitat que si és respecten les actuals línies d’autobusos serà molt difícil d’assolir, i cal recordar les paraules de la Consellera Bonig en el sentit que el TRAM no eliminaria les actuals línies d’autobusos entre el Grau i Castelló per l’Avinguda dels Germans Bou”.
Per finalitzar, el membre de la sectorial d’urbanisme ha comentat que “especialment ens preocupen quatre aspectes, que creiem que l’Ajuntament no resol de forma satisfactòria: la senyalització del recorregut al voltant del Ribalta i la Farola; les dificultats per accedir al bitllets del transport i que el conductor siga el revisor, fet que retarda el trajecte; la seguretat dels vianants, especialment en el carrer de Colom, Governador, i la Vieta; o alguns enllaços no resolts, com ara el de l’avinguda del Mar i l’autovia CS-22, on un transport “de via reservada” de colp deixa de ser-ho en un punt crític com és una rotonda.”.

Arxivat en: Hisenda, pressupostos i inversions, Mobilitat i transport públic

Comentaris

 1. Núria Beltran diu:

  Moltes gràcies per informar amb dades concretes Ignasi, els ciutadans les necessitem.

  • Segons el programa de govern aprovat entre Compromís, PSOE i CSenMOV:

   28.5. Elaborarem una ordenança específica que regule la neteja dels solars de la ciutat,

   especificant les superfícies que es consideraran com a tals i les obligacions de les persones

   propietàries pel que fa a neteja, manteniment i tancat. Efectuarem com a mínim una

   inspecció anual dels solars i parcel·les.

   i

   28.12. Aprovarem amb urgència un nou Pla General que responga a les premisses següents:

   que siga realista i per tant fonamentat econòmicament sobre les possibilitats d’inversió del

   municipi; que ajuste el sòl urbanitzable residencial a les possibilitats reals de creixement

   poblacional; que siga prudent en la classificació de sòl urbanitzable; que done solucions a

   l’obtenció dels terrenys i a la urbanització dels Parcs situats a l’Est de la població i que no

   han sigut executats; que contemple la reserva de sòl per a noves necessitats dotacionals i

   de serveis; que no cedisca sòl públic per a ús privat; que siga transparent i participatiu per

   tota la ciutadania, utilitzant els mitjans més accessibles: exposicions públiques,

   conferències, web municipal.

   Entenem que en aquests punts estan inclosos les teues reivindicacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *