La portaveu adjunta de Compromís ha recordat que en juliol de 2013 es va aprovar una moció del seu Grup per tal de regular les cavalcades i les desfilades, però fins el moment l’equip de govern no n’ha fet res.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “en el plenari de juliol del 2013 Compromís va aconseguir l’aprovació per unanimitat de tots els grups de la necessitat de regular les cavalcades i desfilades per la ciutat. En aquesta moció es demanava elaborar una regulació comptant amb tot el teixit social implicat, les forces de seguretat i els grups polítics”.
La regidora de Compromís ha comentat que “també es va aprovar que es publicara una normativa clara que regulara tot el que fa referència a les cavalcades i desfilades organitzades al municipi per tal que es garantisca la seguretat de les persones que participen, dins i fora de les desfilades. Any i mig després d’haver estat aprovada la moció, però, encara estem esperant que s’ens convoque per tal d’aportar propostes”.
Ali Brancal ha comentat “la regulació de les cavalcades continua estant sense regulació específica. Tot i que esperem que hi haja mesures de control i inspecció de tots els materials i elements que formen part de les desfilades, la manera com es gestionen fa dubtar de les possibilitats reals de control d’accidents. En algunes desfilades que es fan al llarg de l’any es recorre a empreses que gestionen, com ara el Carnaval del Grau i no sabem quin és el nivell de control de la gestió”.