La iniciativa naix dels Joves del País Valencià i comptarà amb les explicacions del membre de l’executiva local de Compromís, Ignasi Garcia

La formació Joves del País Valencià – Compromís per Castelló celebrarà dissabte al matí una ruta per la ciutat per tal de donar a conèixer les obres i infraestructures municipals i autonòmiques que s’han convertit en l’exemple del balafiament dels recursos públics en els darrers anys de governs del Partit Popular. La visita comptarà amb les explicacions del membre de l’executiva local de Compromís, Ignasi Garcia.
La ruta del balafiament començarà aquest dissabte a les 11.00 en el parc Ribalta, en la zona més propera a la Farola. La iniciativa és gratuïta i a ella s’hi podran adherir tots els interessats en saber en quina situació es troben actualment aquelles obres i infraestructures, anunciades ara fa anys, que van suposar un cost milionari per a les arques públiques castellonenques. Entre altres ubicacions, la ruta del balafiament analitzarà en què ha esdevingut la seu de la VIU, que inicialment havia d’estar dissenyada per Frank Gehry, l’edifici de Justícia en la plaça Borrull, les instal·lacions per a les oficines d’Hisenda en Hort dels Corders o l’edifici on estava projectat que s’ubicaren les noves dependències de l’Ajuntament.
L’objectiu de la iniciativa és, en paraules de la secretària local de Joves pel País Valencià, Aida Artola, “donar a conèixer en què han quedat els grans projectes municipals i autonòmics en els quals s’han invertit elevades quantitats de diners públics i que, en la seua majoria, estan actualment paralitzats o desaprofitats”. La ruta del balafiament busca demostrar les errades en la gestió dels recursos públics que s’han produït en els darrers governs, tant en l’àmbit municipal com provincial i autonòmic.
Precisament, la ruta del balafiament sorgeix després de l’èxit de la visita guiada per la ciutat que va tenir lloc el darrer dissabte 27 de gener. En aquesta ocasió, i de la mà de Josep Joan Sidro, la cinquantena de participants va poder aprendre múltiples detalls i dades sobre el sovint infravalorat patrimoni de Castelló. La iniciativa, també sorgida de Joves del País Valencià, va demostrar que la ciutat compta amb un destacat patrimoni arquitectònic i cultural que cal posar en valor. “La visita guiada buscava demostrar que Castelló té molt per a veure i oferir, especialment al casc urbà on perviuen edificis antics i interessants”, reconeix Aida Artola.