La portaveu adjunta de Compromís ha explicat que actualment, l’ajuntament paga 45 locals per a seu d’associacions i una parcela, i que el consistori gasta 437.000 euros més IVA en una cessió de locals per a seus sense que estiga reglamentat.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha recordat avui que “Compromís va presentar una proposició per tal que s’elaborara un informe respecte a la conveniència de tenir regulada la cessió de locals municipals cedits a associacions i entitats de la ciutat. El tràmit previ requeria la seua aprovació en comissió plenària prèvia al Plenari municipal”.
La regidora de Compromís ha informat que “avui ha estat aprovada per unanimitat la nostra proposta. Seran les tècnics municipals els que informaran sobre la conveniència de tenir una normativa per tal d’establir criteris en la cessió de locals municipals per a seus. Actualment, l’ajuntament paga 45 locals per a seu d’associacions i una parcela. El cost mensual del consistori en lloguers per a seus és de 36.400 euros, sense contar l’IVA. Segons les dades oferides, a l’any l’ajuntament es gasta prop de 437.000 euros més IVA en una cessió de locals per a seus sense que estiga reglamentat”.
La portaveu adjunta de Compromís ha apuntat que “cal aclarir quines son les condicions, els criteris, els drets i les obligacions de les associacions respecte al local cedit per l’ajuntament, el seu mobiliari, contingut i despeses. A Castelló moltes associacions veïnals disposen d’una seu. Comptar amb una seu facilita el treball veïnal. Hi ha associacions que es paguen els seus locals amb ingressos propis i altres que no tenen eixa despesa perquè l’ajuntament els ha concedit un local. La participació veïnal ha de ser la ferramenta fonamental per encertar en les polítiques municipals. Facilitar la participació és feina de l’ajuntament”.