Enric Sorribes, coordinador de la sectorial de cultura de Compromís per Castelló, ha plantejat la creació d’un centre d’interpretació sobre el paratge natural del Molí de la Font i el conreu de l’arròs en el terme de Castelló.

Enric Sorribes, coordinador de la sectorial de cultura de Compromís per Castelló, ha plantejat “la creació d’un centre d’interpretació sobre el paratge natural del Molí de la Font i el conreu de l’arròs en el terme de Castelló”. Segons Sorribes, “el Molí de la Font és un espai natural de gran bellesa i d’un alt valor patrimonial des del punt de vista etnològic, que en canvi queda fora dels circuits culturals de l’Ajuntament, i és molt desconegut tant per a la majoria de la població castellonenca com per a les persones que ens visiten al llarg de l’any, en especial a l’estiu”. Segons Compromís, este paratge tan emblemàtic hauria d’estar dins d’una sèrie d’itineraris culturals que formaren part de l’oferta turística de la ciutat, ja que el Molí està en l’entorn d’altres espais com l’ermita de sant Francesc de la Font o la mateixa ermita de la Magdalena. Sorribes ha recordat que ja en el seu dia, el portaveu municipal de Compromís va demanar que “es posen em marxa els tràmits necessaris per tal de declarar Bé de Rellevància Local l’enton del Molí de la Font, per tal de protegir-lo i posar en valor el patrimoni natural i històric que representa”.
El Molí de la Font, els orígens del qual els trobem ja a finals del segle XIV, està format per un brollador d’aigua dolça situat entre canyissos, baladres i camps de tarongers, oliveres i garroferes en el paratge de la Font de la Reina, a poc més de 4 km. de Castelló. En ell hi viuen espècies de fauna autòctona com fartets, llises, gambúsies o rates penades. A uns vint metres del brollador hi ha l’antic Molí de la Font, pròpiament dit, amb la seua estructura de canals i una tolla que retén l’aigua.
“És precisament en esta edificació, en este molí -ha declarat Enric Sorribes- on s’ubicaria el centre d’interpretació del Molí de la Font, amb imatges, vídeos didàctics (com el vídeo “Molí de l’Arròs, aquari natural”), així com ferramentes i panells explicatius sobre el conreu de l’arròs al terme de Castelló, ara ja desaparegut. Sorribes ha recordat que este espai i els seus edificis són del Sindicat Arrosser, “però estic segur -ha dit- que es podria arribar a una entesa i mitjançant la fòrmula legal que siga necessària posar en valor este emblemàtic lloc”.