Compromís demana celeritat en la neteja de les pintades de caire feixista

Enric Sorribes, membre de l’Executiva Local de Compromís per Castelló, ha explicat que el seu Grup demanarà en comissions una actuació determinada a les pintades que facen apologia i exaltació de l’odi, i que tenen darrere a grups organitzats que fomenten la intolerància i la violència.

Enric Sorribes, membre de la Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló, ha demanat a l’Ajuntament “celeritat en la neteja de les pintades feixistes, com les que han aparegut darrerament en les parets del CEIP Enric Soler i Godes, en el CEIP Manel Garcia Grau i en l’IES Sos Baynat, així com altres espais públics de la ciutat com el Parc del Pot de Ferro”.
El representant de Compromís ha apuntat que “les pintades de caire feixista no es poden comparar a d’altres que apareixen en les parets de la ciutat, són pintades que inciten a l’odi i a la violència, i per això entenem que s’ha d’actuar amb rapidesa. De no fer-ho es mostraria la complicitat del Partit Popular amb estos grupuscles feixistes i nazis que de manera periòdica embruten els murs de la nostra ciutat amb frases plenes d’odi”.
Sorribes ha denunciat que “és habitual que les nits dels caps de setmana es fan aquest tipus de pintades, a més de les enganxades d’adhesius que inciten a l’odi, el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia”. A més a més, “en el cas del CEIP “Enric Soler i Godes, les pintades nazis s’han fet dins del recinte escolar, concretament en un solat que no té tanca per incompetència i desídia de l’Ajuntament”.
Finalment, el membre de Compromís ha afegit que “de fet, a l’abril de 2013 vam presentar una moció en la qual demanàvem actuacions específics contra aquestes pintades, i el PP la va rebutjar. Passen els mesos, les pintades continuen i per això ara demanarem que per part de l’Ajuntament es prenguen mesures concretes, en coordinació amb les forces de seguretat, perquè aquesta classe d’actuacions que fan apologia de l’odi no es poden prendre a la lleugera”.

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *