Verònica Ruiz, candidata número 4 a la llista municipal de Compromís per Castelló ha anunciat hui que “nosaltres crearem un servei d’intermediació entre famílies amb necessitats i els possibles llogaters”.

La candidata de Compromís per Castelló a les pròximes eleccions municipals, Verònica Ruiz, ha anunciat aquest matí que “posarem en marxa, a través de l’òrgan municipal competent, una Borsa d’Habitatges per a proporcionar vivenda a preus dignes a persones que no en tinguen. I per a poder complir amb açò, el primer que cal fer és elaborar un cens d’habitatges buits a Castelló”.

Ruiz ha fet saber també que “el segon pas seria la creació d’un servei d’intermediació entre les famílies amb necessitat d’habitatge i els possibles llogaters i que aquest organisme controle de manera eficient tot el procés perquè es faça en les millors garanties de transparència i equitat”.

La candidata de Compromís per Castelló a l’Ajuntament ha denunciat que “la ciutat no pot assumir que hi haja tants edificis buits, aquells que quan esclatà la bombolla immobiliària es van quedar sense poder vendre, i que per altra banda hi haja tanta gent que tinga mancança d’una vivenda digna”.

A més, Verònica Ruiz ha informat que “des de Compromís adoptarem mesures per a facilitar l’allotjament a les persones que han perdut l’habitatge habitual, tot posant a la seua disposició vivendes de caràcter social on el règim de lloguer no siga superior al 30% de la renda de les persones que conformen la unitat familiar desnonada”.

Per últim, la candidata ha comunicat que “establirem un procediment administratiu senzill que permeta oferir un ajornament de sis mesos en el pagament de l’IBI a aquelles persones que han sigut desnonades de sa casa. I en cas que la seua situació no millore, compensarem a aquestes persones la quantitat total de l’impost mitjançant un ajut social”.