La regidora i número 2 de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha anunciat que “regularem el repartiment d’aliments, mitjançant convenis de col·laboració, a persones i famílies en situació de pobresa per fer-lo just i igualitari”.

Ali Brancal, candidata a les eleccions municipals de Compromís per Castelló ha afirmat hui que “revisarem els procediments burocràtics actuals que existeixen a l’hora de demanar la concessió d’ajudes i serveis d’emergència familiar per tal que els procediments siguen molt més ràpids i eficients”.

 Brancal ha anunciat també que “Compromís signarà convenis de col·laboració amb supermercats i grans superfícies locals per tal de facilitar aliments destinats al repartiment entre persones i famílies en situació d’emergència social. Regularem aquest repartiment perquè siga més just i igualitari”.

 Brancal també ha parlat de “coordinar totes les accions que es realitzen a la ciutat per a lluitar contra la fam i la malnutrició, especialment la infantil, i per això promourem la creació de menjadors infantils tant en períodes no escolars com no becats”.

Per a la regidora de Compromís per Castelló les polítiques socials “han de treballar perquè se superen les condicions que donen lloc a la pobresa i la desigualtat social i ho han de fer prevenint, evitant o corregint els mecanismes que originen els problemes. Moltes de les situacions d’exclusió actual són un residu dels desajustos i les insuficiències d’un funcionament social que ha deixat de ser funcional i que duia aparellada la desigualtat”.

Ali Brancal ha volgut destacar també altres accions que Compromís porta al seu programa electoral com a proposta per l’eradicació de la pobresa i la desigualtat social, com ara “revisar les taxes i impostos municipals per a incloure bonificacions o exempcions de pagament a famílies en risc social; treballar per garantir el subministrament d’energia i aigua per a tots; realitzar accions preventives i d’assessorament per a evitar els desnonaments i les seues conseqüències; o promoure una Borsa d’Habitatges per a famílies en dificultats”.