Les tres delegacions traslladaran a les seues respectives organitzacions els compromisos adquirits per a ser ratificats.

Les delegacions de Compromís, PSPV i Castelló en Moviment han conclòs avui el document d’acord programàtic, que ara traslladaran a les seues respectives formacions, perquè donen el vistiplau definitiu. Aquesta és una de les conclusions extretes de la reunió que han mantingut aquesta vesprada en la seu del PSPV, on s’han concretat les propostes de programa, que el nou govern de progrés que isca triat dissabte que ve, haurà de dur a terme.

Uns acords, que són fruit de les reunions mantingudes per les tres delegacions en l’última setmana, per a posar en comú totes aquelles propostes que situaran a Castelló en el mapa del creixement econòmic, de l’ocupació, del benestar social i de la transparència.

Propostes que passen per apostar de forma decidida per la Universitat Jaume I, com a element nuclear del futur Castelló; impulsar una Universitat Popular que arreplegue i centralitze totes les propostes formatives de l’ajuntament i de la ciutadania i potenciar Castelló com a Ciutat Educadora per a convertir aquesta matèria en element fonamental del futur de Castelló. També han inclòs en aquestes propostes el compromís de complir la Carta Lingüística, signada per les tres formacions abans de les eleccions i impulsada per Castelló per la Llengua, per a fomentar l’ús del valencià.

Altres propostes importants són les relatives al govern municipal, com posar en marxa un sistema d’alertes ètiques, que servisca per a garantir el respecte a la conducta ètica dels regidors i regidores, així com establir un canal de comunicació obert per a suggeriments i denúncies d’irregularitats. Un altre dels acords aconseguits per les tres formacions aquests dies, és el relatiu a reduir un 30% el cost de l’equip de govern, complint així els seus compromisos electorals.