Compromís per Castelló formarà part del govern municipal

Els regidors i regidores de Compromís per Castelló tindran responsabilitats de govern en la propera corporació municipal. Després de l’acord assolit amb el PSPV, Compromís assumirà el treball de les àrees de participació ciutadana, habitatge, transparència, cultura, esports, relacions institucionals, educació, normalització lingüística i igualtat, a més de la vicealcaldia i la presidència de les tinences d’alcaldia del nord, l’est i l’oest.

Enric Nomdedéu, Ali Brancal, Enric Porcar i Verònica Ruiz, regidors i regidores de Compromís per Castelló, formaran part de l’equip de govern municipal, després de l’acord assolit amb el PSPV. Després de les converses mantingudes amb PSPV i Castelló en Moviment que van culminar amb la redacció d’un programa conjunt, ahir es va concretar un nou govern municipal del qual en formaran part tant Compromís com PSPV. El nou govern tindrà en la corresponsabilitat i en la participació ciutadana eixos fonamentals de la seua actuació. Pel que fa a Compromís, Enric Nomdedéu, treballarà en els àmbits de modernització i transparència, de relacions institucionals i de normalització lingüística, a més d’exercir de vicealcalde i de portaveu del govern; Ali Brancal serà la responsable d’impulsar les polítiques de participació ciutadana, igualtat i habitatge; Enric Porcar tindrà competències en esports i educació; i Vèronica Ruiz serà la regidora encarregada de cultura. A més, Ali Brancal, Enric Porcar i Verònica Ruiz presidiran les tinences d’alcaldia de l’est, el nord i l’oest, respectivament; pel que fa a l’organització interna de les tres àrees de govern, Enric Nomdedéu presidirà la comissió de Democràcia, Transparència i Participació, i Ali Brancal i Enric Porcar ocuparan les vicepresidències de les comissions de Drets i serveis i de Ciutat educadora.

 

 

 

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat

Comentaris

 1. Jordi diu:

  Estimats amics/gues de Compromís:

  Ja sé que encara fa tan sols un mes des de l’accés al govern municipal però, hi ha qüestions que, encara que són simbòliques, ja haurien d’haver-se resolt:
  Els topònims i nom de les línies en els autobussos i el tram (UJI-Grao)
  La bandera europea al Grau.
  La reivindicació de TV3.
  L’atenció al públic en valencià (en l’oficina de cobrament de tributs no hi ha ni una sola persona que atén en valencià).
  Instruccions de zona blava,……………….

  Per favor, no ens decepcioneu !!!!!!

  Gràcies.

  • Bon dia Jordi, respecte a TV3 la Puig ha declarat que vol que es torne a veure amb una llei de reciprocitat, encara que per nosaltres hauria de ser molt més senzill. La qüestió de la bandera europea prenem nota, ja va costar les seues polèmiques aconseguir que estiguera a l’Ajuntament, no obstant has de saber que en els països de la Unió Europea és optativa la seua col·locació en els diferents centres oficials. Només és de caràcter obligatori en seus que tinguen a veure (relació) amb la Unió Europea. Als països membres, es recomana l’ús de la bandera de la Unió Europea, en dies assenyalats com el Dia d’Europa (9 de maig) , i en qualsevol altre acte que tinga a veure amb la Unió Europea o que partisca d’alguna iniciativa promoguda, dit açò en Compromís sí que ho veiem amb bons ulls.

   I respecte al tema de la normalització que ens toca de ple, ja que és una regidoria que gestionem, ja hem començat a fer passos per aplicar el nostre programa, que no és altre que la carta lingüística de Castelló per la llengua, d’entrada la web de l’ajuntament ix d’entrada en valencià, les notes de premsa que s’enviaven sols en castellà i les comunicacions internes, ja han començat a seguir la regla de com a mínim en valencià, estem fent una avaluació dels coneixements de la nostra llengua dels treballadors de l’ajuntament per poder millorar l’atenció al públic, i estem treballant el tema dels topònims, no sols en el TRAM, també en altres llocs, per exemple el certificat d’empadronament. A poc a poc aniran havent resultats, que com no pot ser d’altra manera explicarem a la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *