Vicent Grau, Coordinador de la sectorial de Patrimoni i Memòria Històrica de Compromís Castelló, “la rehabilitació i musealització d’un refugi públic, és una part fonamental que les associacions de memòria històrica vam aportar al programa de govern, i aquest acte de la regidoria de cultura de Compromís Verònica Ruiz ens plena d’il·lusió”.

El Coordinador de la sectorial de Patrimoni i Memòria Històrica de Compromís Castelló Vicent Grau ha declarat que “Compromís no sols vol dignificar i recordar a les víctimes dels bombardejos que Castelló va patir per part de l’aviació de la Legió Còndor i de la feixista italiana- especialment en la batalla de Llevant, però també al llarg de tota la Guerra Civil-; sinó que hi volem, a més a més, dignificar i recordar a totes i tots aquells castellonencs/es que varen morir tot defensant,amb una resistència heroica, els valors de la democràcia, de la llibertat i de la fraternitat”. Altrament Grau afegix que “volem ressaltar el nostre compromís amb la historia recent del País Valencià, volem acabar amb l’oblit i la memòria negativa franquista a la que ha estat condemnada la nostra història”.

Vicent Grau ha explicat, “Compromís Castelló, com a part integrant del nou Ajuntament que comença vol ficar en valor els refugis, i per això des de les associacions de memòria històrica volem felicitar a la regidora de Compromís Verònica Ruiz, per la seua decidida actuació”.