L’Ajuntament ha presentat la campanya  Apadrina el teu arbre  dirigida a la ciutadania, famílies, col·legis, associacions i altres col·lectius per adoptar un dels 800 arbres que es van a replantar en diferents espais de la ciutat.  Una campanya de conscienciació i sensibilització que pretén potenciar el respecte pel patrimoni arbori.

Les persones interessades han d’entrar al portal institucional  www.castello.es  i triar l’espai de medi ambient.  Trobaran un mapa amb la ubicació i un llistat amb les espècies. Una vegada escollit l’exemplar, s’haurà d’enviar un correu amb les dades personals i l’exemplar triat al correu electrònic  [email protected]  o cridant per telèfon al 964 22 16 58.

La campanya s’ha dividit en dues fases coincidint amb els períodes de replantació. La primera comença aquest dilluns, 26 d’octubre, amb uns 255 exemplars d’espècies perennes: tarongers (zona centre), alzines (avinguda l’Alcora i entorn de Vila Dolores), garroferes (a Lledó III) i grevilles (en la ronda Nord), entre d’altres.  També es podran apadrinar uns 50 pins en El Pinar quan finalitzen els actuals treballs de manteniment del parc.  A la segona fase es replantaran 500 exemplars d’espècies de fulla caduca a partir de gener 2016.

Explica la regidora Usó que “volem que ens puguen explicar com creix l’arbre, que ens facen arribar comentaris, que ens envien fotos o que ens informen si detecten algun problema”, ha afegit l’edil de Sostenibilitat.  De fet, s’ha creat un esdeveniment en facebook i s’ha creat el hashtag #apadrinaelteuarbre en Twitter”.