El més important dels encontres de mediadors interculturals analitzarà (aquest divendres  a la UJI) el pla municipal d’acolliment com a repte per a la mediació.  ‘Castelló Ciutat Refugi’ reflecteix el treball de l’equip de govern per una ciutat és compromesa amb la diversitat intercultural, més integradora i que aposta per la igualtat en la diferència”.

Aquest fòrum de debat, organitzat per l’Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS) de l’Ajuntament amb la col·laboració de la la Direcció General d’Inclusió Social i la UJI, arriba just quan acaben d’arribar 18 refugiats als quals des dels serveis municipals se’ls està prestant ajuda psicològica i recolzament.

Aquest és l’únic encontre a nivell estatal de mediadors interculturals i està considerat com un exemple de bones pràctiques dins la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI en les seues sigles en castellà).  Cada any s’aborda algun dels temes de major actualitat, sempre des del punt de vista intercultural, però amb una metodologia transversal.

“Castelló no solament va ser una de les primeres a sumar-se a la xarxa de ciutats refugi sinó que a més vam presentar un pla d’acolliment que s’ha activat amb l’arribada d’aquests 18 refugiats als quals s’està prestat ajuda psicològica i suport per a la seua integració des dels serveis municipals” explica l’alcaldessa.

La VI Trobada de Mediadors Interculturals compta amb la participació d’importants especialistes i tècnics en mediació intercultural, integració social i immigració arribats de València, Granada, Sabadell -un dels ajuntaments amb major trajectòria en acolliment de persones- a més de Castelló.

La inscripció, de caràcter gratuïta, s’ha de fer mitjançant correu electrònic a [email protected], o a través del FAX: 964.241.573.  La trobada se celebra en l’aula HA1205AA de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, per la qual cosa l’aforament està limitat a 100 persones.

IMATGE]  naciodigital.cat