Ali Brancal i l’alcaldessa han presentat un projecte en l’àmbit educatiu amb tallers específics per a alumnes de primària, secundària, professors i famílies.  Inclou diferents activitats.

1.  Un Projecte Corresponsals va dirigit a alumnes de secundària des del seu idioma i els seus costums i amb formats atractius a través del seu propi grup d’iguals.  S’implanta per primera vegada en els centres i pot aconseguir resultats molt fructífers.  Oferirà als alumnes formar part d’un grup de ‘corresponsals’ que rebran formació específica i es consideraran  interlocutors qualificats per al disseny i implantació de programes de prevenció de la violència de gènere en l’àmbit educatiu.  A més, seran promotors i dinamitzadors d’activitats dirigides a treballar la igualtat entre homes i dones dins del seu propi centre educatiu.

Ali explicava que es buscarà “poder reduir a través d’aquesta metodologia les resistències davant discursos políticament correctes però allunyats dels adolescents, en una època vital de cerca d’identitat pròpia”.

2.  Per alumnes de quart de secundària s’ha organitzat un taller en el qual es tracten temes com el gènere, el sexe, el masclisme i el feminisme, el mite de l’amor romàntic, els diferents cicles que travessa la violència de gènere, recursos davant possibles casos o agents locals de referència.

3.  Un taller de coeducació en sisè curs de primària Que no et dormen amb contes de fades i que pretén “treballar els estereotips de gènere en la infància, el sexisme, la violència de gènere, la corresponsabilitat o la identitat de gènere” en paraules d’Ali Brancal.

4.  La Regidoria d’Igualtat ofereix cursos de formació per a professorat d’Educació Secundària, un element imprescindible per a revertir aquest problema sociocultural, ja que la seua observació qualificada és part imprescindible de la detecció primerenca del problema.

5.  La Regidoria també ofereix formació a AMPES i famílies, que són, en un sentit ampli, el principal agent educatiu en la infància. De fet, la complexitat i naturalització de la violència de gènere per part de la cultura requereix que els pares, mares, avis i cuidadors compten amb habilitats i ajuda per a la reflexió i comprensió d’aquesta violència i les seues maneres de manifestar-se i operar.