Verónica Ruiz ha presentat la nova edició del cicle Jazz a Castelló que promet ser la millor feta fins ara per la qualitat i quantitat dels músics participants.  Serà els dies 3, 4 i 5 de desembre al Teatre del Raval a les 22.30 hores i, a més, es faran uns altres cinc concerts entre gener i abril de 2016.  D’aquesta manera, el cicle de jazz passarà de 3 a 8 concerts.

Vero indicava que “Castelló es mereix tindre una pluralitat i qualitat musical excel·lent i completa, que abaste tots els estils possibles.  Per això, aquesta nova edició presenta novetats que milloren, encara més, les boníssimes edicions anteriors, i no dubtem que serà un èxit incontestable”.  El cicle portarà a la ciutat a grans músics del panorama internacional, combinats amb músics i formacions locals de jazz.

El 3 de desembre actuarà Víctor Jiménez, cap del quintet guanyador del V Concurs de Jazz a Castelló, organitzat per la Universitat Jaume I. Aquest grup es va crear el 2010 i ha tocat per tot el circuit jazzístic valencià i espanyol, traslladant al públic la seua energia i lirisme i deixant sempre molt bones sensacions.

El 4 de desembre actuarà un dels músics establerts a Castelló, amb la interpretació de Fabián Barraza amb “Django’s Quartet”, formació que incorpora el violí com a instrument líder.

El dissabte 5 de desembre, com a cloenda del cicle en 2015, tindrem a la cantant i pianista Dena DeRose que té una àmplia trajectòria internacional pels clubs de jazz i festivals més importants del món.

A gener, el dia 15, s’estrenarà el castellonenc Chema Peñalver, clarinetista i artista de renom que torna a la força del blues amb una de les formacions de jazz clàssic amb major projecció del panorama valencià.

El trompetista i vocalista Ronald Baker, en format de quartet, estarà el 20 de febrer. Castelló podrà gaudir aleshores de l’artista americà que ha actuat als millors festivals i escenaris del món.

El mes de març serà el torn per a Peter Bernstein, el guitarrista més sol·licitat de Nova York actuarà a Castelló el dia 10.

Per últim, al mes d’abril podrem veure a Helios Trío, el dia 2, i a Charmin Michelle, una de les veus més imprescindibles a l’escena del jazz internacional que actuarà el dia 30.