Recupera els tres dies de festa i amb una programació que potencia les activitats per al públic familiar i amb un servei especial d’autobús les nits de divendres i dissabte.  Es celebrarà els dies 5 a 7 de febrer i inclou una vintena d’actes pensats per a diferents públics i amb la voluntat de fer d’aquesta festa un referent.  La Carpa de Festes en el parc de la Panderola concentrarà les activitats i les actuacions nocturnes de grups locals.

La Gran Desfilada ha modificat el recorregut i avança l’horari (dissabte, 19:00 h) amb la intenció de guanyar vistositat.  El recorregut coincidirà amb el del Pregó de la Mar de les Festes de Sant Pere i partirà del carrer Churruca per a continuar per Canalejas, Gravina i acabar en el passeig Bonavista.

La desfilada infantil (dissabte, 11:00 h) eixirà del carrer Xurruca i continuarà el seu recorregut per Canaries, Sant Pere, Sebastián Elcano i finalitzarà en el parc de la Panderola.  La desfilada de la Sardina (diumenge, 19:00 h) partirà del parc de la Panderola on també finalitzarà després de recórrer l’avinguda Sant Pere.

El Carnestoltes 2016 ha programat activitats específiques per als més xicotets els tres dies de celebracions amb la voluntat de fer-los partícips i garantir la continuïtat d’aquesta festa.  El divendres actuarà el conte canta contes Salva el Mussennacitu en la Cridà Infantil del Carnestoltes, el dissabte a les 12:30 La Troupe Malabó representarà Abracadabra en el parc de la Panderola i a les 16:00 es farà un taller de circ que conclourà amb un espectacle a les 18:00.  Ja el diumenge, el mateix parc es convertirà en un recinte de jocs infantils JugaFusta amb Món d’Animació.