Es tracta d’un dels acords de govern acordats en el Pacte del Grau i Ali Brancal explica que “l’aplicació pràctica dels pressupostos amb perspectiva de gènere exigeix un plantejament estratègic en el qual hauran d’intervenir diferents aspectes.  De fet, a més del compromís i la voluntat política, serà necessari temporalitzar la implantació en diverses fases, oferir formació i crear estructures municipals que impulsen i coordinen el procés.  Parlem d’un procediment de llarg recorregut que, a més, serà “una eina estratègica per a la visibilització d’en què es gasten els diners dels ciutadans”.

Aquest projecte pretén fer evidents “els efectes diferenciats que les polítiques de despesa i d’ingrés tenen sobre homes i dones.  Per a açò, és necessari estudiar i fer públic com la distribució de recursos afecta de forma diferent a tots dos gèneres, oferint diferents oportunitats econòmiques i socials”.

Ali indica que “som conscients que les desigualtats entre homes i dones són conseqüència d’estructures socioculturals, fonamentades en estereotips transmesos, projectats i perpetuats per estructures organitzatives que els mantenen.  Per açò considerem important no mantenir desigualtats a l’hora de decidir com i en què ens gastem els diners de la ciutadania.  Es tracta de compensar les desigualtats analitzant si els diners que gastem en la ciutat tenen efectes diferenciadors entre homes i dones que han de ser corregits”.